Je bekijkt nu Côte Belle, Beaufort-sur-Gervanne (wandeling)

Côte Belle, Beaufort-sur-Gervanne (wandeling)

Deze wandeling is een aanrader van een Franse vriend. Met name in het voor- en najaar zijn de kleuren prachtig. Beaufort-sur-Gervanne ligt circa 20 min. (met de auto) ten noordoosten van Crest.

Zwaarte: gemiddeld

Lengte: circa 14 km

Duur: 4 uur

Hoogteverschil: circa 500 m

Wandelkaart: IGN 3137 OT 1:25.000

andeling beaufort drome

Onderstaand de beschrijving van de wandeling. De link hieronder is het routekaartje en de Franse beschrijving. De vertaling van die beschrijving vind je onder de link. Pas op: ik heb de wandeling zelf (nog) niet gelopen, dus neem naast deze kaart en beschrijving ook de IGN kaart mee! En ik hoor graag hoe de wandeling was.

cirkwi_Beaufort-sur-Gervanne-Cote-Belle-fr-11510-2

1/ Het begin is bij de brug in Beaufort-sur-Gervanne. Volg na de brug de rood/witte markering het dal in. Na 15 minuten rechts afbuigen. Je loopt langs een veld en loopt vervolgens het bos in en neemt daarna een weg tussen de velden door.

na 1,5 km

2/ Bij de boerderij volg je niet langer de rood/witte markering. Loop de weg omhoog het begin van een bos in. Bij de rotswand neem je de weg naar links en die blijf je lang volgen. Vervolgens volg je de route van het paardencircuit en daal je af via een zuidwand (erg mooi uitzicht). Je loopt nu het bos uit en tussen weilanden door en neemt de weg richting een boerderij.

na 5.1 km

3/ Volg de weg die met bochten omhoog loopt. Doorlopen na Raffignac tot een pas met een bos met naaldbomen. Dalen via een onverharde/aarde weg en na de tweede bocht de gele marking 120 niet langer volgen.

na 6.7 km

4/ Naar rechts afdalen via een route van een paardencircuit. Bij de weg naar rechts en een beekje oversteken. De weg verlaten als ze naar rechts afwijkt en rechtdoor lopen een weg naar de Col de Vérrault.

Na 8.3 km

5/ Op de col/top naar links afslaan om terug te keren naar Eygluy. Onder het kerkje/kapelletje doorlopen via een pad dat naar de rivier loopt. Het water oversteken en omhooglopen naar de weg.

Na 8,7 km

6/ 20 minuten langs de weg lopen. 200 m na een kilometerpaaltje neem links een pad het bos in. Rechtdoorlopen het bos in en vervolgens het bos weer uit. Een stukje lager ga je naar links (tussen rotsblokken door) en kom je in een thalweg (ravijn). Doorlopen langs de rand van een pijnbomenbos. Je komt langs een huis. Nadat je van helling bent veranderd kom je langs een tweede huis (Les Lyonnais).

Na 12,8 km

7/ Bij het verlaten van het bos, na een bocht naar rechts ga le linksaf een (onopvallend) paadje tussen de brem door. Recht naar beneden afdalen langs de weilanden (hek achter je sluiten), tot aan de weg die je weer terug brengt naar het dorp.

Geef een reactie