Je bekijkt nu Chapelle St. Jean, Crupies (wandeling)

Chapelle St. Jean, Crupies (wandeling)

La Chapelle St. Jean CrupiesMakkelijke wandeling in een mooi open landschap en langs een karakteristiek Romaans kerkje uit de 11e eeuw la Chapelle Saint Jean. Een lokale stichting houdt het kerkje in stand en zomers zijn er concerten. Het kerkje ligt op een heuvel en is daardoor ook te zien vanaf de D70. Bij het kerkje staan twee stenen in de vorm van een vijgenboom met een vogel er op.
Niveau: makkelijk
Duur: 2 uur
Hoogteverschil: 140 m
Beginpunt: 440 m
Wandelkaart: IGN: 3138OT
Markering: de route wordt aangegeven door gele streepjes en richtingpaaltjes op kruisingen voorzien van een gele bovenkant (de rondjes op de kaart).
Parkeren: Op het kruispunt van de D70 met de D195 (weg naar les Tonils)
Routebeschrijving:
La Chapelle St. Jean, CrupiesVanaf de kruising volgt u ongeveer 500m de weg naar Les Tonils en in de richting van ‘Le Pérouty’. U verlaat de weg en gaat rechts een weggetje op richting een groepje huizen. U neemt de eerstvolgende weg rechts. Steek de rivier over, maar neem niet het privé-bruggetje. U loopt onder het huis langs en gaat linksaf omhoog richting de rotsen. Als u bij struiken aankomt, gaat de weg naar rechts, maar u loopt omhoog naar een kleine rotswand. U loopt rechts langs een landbouwveld en een stukje verder loopt het pad naar rechts door een bos en u komt na ongeveer 5 min. op een weg die u opgaat. U loopt links langs een huis (goed de hekken weer achter u sluiten) en u volgt de weg ongeveer 700m. Net na een aantal veeschuren in een grote bocht naar links op het kruispunt ‘Pérouty’ (hoogte 522m) verlaat u de weg om onder de weg het weggetje te volgen dat het meest naar links afbuigt in de richting van het kerkje, la CLa Chapelle St. Jean Crupieshapelle St. Jean. Even verder loopt u om een landbouwveld heen en loopt langs de afzetting naar beneden. U steekt het beekje ‘Chabane’ over, en loopt weer omhoog. Vervolgens loopt u links langs een huis. Bij de kruising gaat u rechtsaf richting naar la Chapelle de St. Jean. Dit is een Romaans kerkje uit de 11e eeuw. U loopt het kerkje voorbij en vervolgt uw weg over de onverharde weg tussen de landbouwvelden door. U loopt op de weg paralel aan de verharde weg. Langs een hek lopen, rechts van de heuvel blijven en het pad volgen langs de kom. Als u een beetje lager bent aangekomen steekt u een veld over, langs naaldbomen en loopt naar beneden over een top en door een groeve van grijs steen. Bij de verharde weg slaat u rechtsaf om weer terug te komen bij het vertrekpunt.

Geef een reactie