Je bekijkt nu Aromatische planten en essentiële oliën, Saillans

Aromatische planten en essentiële oliën, Saillans

Op uitnodiging van het Office de Tourisme heb ik een bezoekje gebracht aan La Drome Laboratoire in Saillans. Hier worden aromatische planten verwerkt tot allerlei producten als oliën, extracten en essences. Alles op biologische et ethisch verantwoorde wijze.

Omdat het op de grens ligt met de Diois en de Vallée de la Drôme, waar veel lavendel wordt verbouwd, vind je hier dus ook lavendelolie. Ander lokale planten zijn echinacea, thym, rozemarijn,en basilicum. Als een plant niet voorhanden is of niet verbouwd kan worden omdat het de balans van de natuur zou verstoren, wordt die geïmporteerd.  Het is een Walhalla voor wie van homeoptische producten houdt.

Het bedrijf is gestart in 1993 door een Belg en er is dan ook veel export naar België. Het grappige is dat daardoor de teksten op de verpakkingen in het Frans én Nederlands staan. Erg makkelijk. Het enorme assortiment alleen dat al is de moeite waard voor een bezoekje. Ook lekker soorten thee. Neem even een kijkje op de website voor het gehele assortiment.

Helaas geven ze geen rondleidingen, maar er is een boetiek met uitgebreide uitleg en er is een geurkast waar je kunt ruiken aan de verschillende producten. Voor de toekomst wil men een tuin aanleggen waar alle aromatische planten in worden tentoongesteld.

Het bedrijf zit bij Saillans langs de D93. Het officiële adres op de website is nog in Die. Dat komt omdat ze een aantal maanden geleden zijn verhuist en er wordt nog gebouwd aan het laboratorium dat vooralsnog in Die zit. Vanaf mei 2018 zit het hele bedrijf op het terrein in Saillans.

Ze zijn in de winter ’s ochtend open en in de zomer de hele dag, maar gesloten in het weekend.

website: www.ladrome.bio (en even kiezen voor Nederlands)

Geef een reactie