Je bekijkt nu Uit eten tips & tricks (2)

Uit eten tips & tricks (2)

Deel twee van de tips en tricks rond het uit eten gaan. Aarzel niet jullie ervaringen te delen.

Niet zelf je tafel kiezen?
De Fransen hebben de gewoonte om hun gasten een tafel aan te wijzen. Ben je gewend zelf een tafeltje te kiezen in Frankrijk wordt dat gezien als onbeleefd. Wacht even bij de ingang totdat iemand je verder helpt.

Menu du jour
menu du jour drômeVaak is er de mogelijkheid om het menu du jour te nemen bestaande uit een aantal gangen en/of à la carte. De porties in een menu zijn over het algemeen iets kleiner dan de porties van de à la carte. De plat de jour is ook altijd interessant met name tussen de middag omdat het een scherp geprijste schotel is en vaak vers gemaakt. Een tip: daar waar veel werklui zitten is het vaak goed en goedkoop.

Alleen water bij het eten
U kunt in Frankrijk prima om een kan water (carafe d’eau, spreek uit als: karaf do) vragen ipv een fles mineraalwater. Ook hoeft u verder geen andere drankjes nuttigen als u dat niet wilt. Met name tussen de middag wordt dat zonder probleem geaccepteerd door de restaurants.

Lekker belegd broodje
Er bestaan steeds meer sandwicheriën waar je heerlijke belegde broodjes, panini’s en salades kunt kopen en vaaksandwich drome ook ter plaatse kan opeten. Er worden dan menuutjes aangeboden van een sandwich met een gebakje inclusief drankje. Dat drankje levert mij weleens hoofdbrekens op, want ik heb graag een kopje thee bij mijn sandwich, maar dat wordt meestal niet goed ontvangen. Thee en koffie zijn namelijk voor na de maaltijd en niet tijdens. Een drankje bestaat meestal uit een frisdrank of een flesje mineraalwater. De thee of koffie moet je apart afrekenen.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Sabine

  Hoi Sjoukje,
  Leuk dat je wat hebt aan de tips en tricks! Er is nu een nieuw terrasje naast die ene gekomen, dus zou dat zeker proberen de volgende keer.Ze hebben heerlijke huisgemaakt taart. Les Saint Thiers heet het. fijne dag verder.

 2. Sjoukje Rozeboom

  Hallo Sabine,

  Wat een geweldige tips en tricks rond het uit eten gaan.
  Wij snapten niet dat de ober (bijna) onbeschoft was, toen wij op het enige terras in Saou alleen maar koffie wilden. Het zal rond 12.00 uur geweest zijn. Het terras was leeg en ook binnen was het lang niet bezet. We zijn er nooit meer geweest. Het is voor mij nu duidelijk dat het met de tricks te maken had die jij beschreef…of de ober had zijn dag niet.

Geef een reactie