Je bekijkt nu Prachtige TV uitzending over de Drôme!

Prachtige TV uitzending over de Drôme!

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Video
 • Bericht reacties:4 reacties

Op woensdag 25 maart was er een prachtige uitzending van het programma Des Racines et Des Ailes over de Drôme. Deze uitzending geeft een mooi beeld van de Drôme in al zijn facetten.

Hier een kort introductiefilmpje van France 3 voorafgaand aan de uitzending.

https://www.youtube.com/watch?v=Lh18xz9bUnk

De hele uitzending staat hier: https://www.youtube.com/watch?v=NcZEJeILZpk

(maar is niet te bekijken vanuit Frankrijk, dan is de toegang geblokkeerd)

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Eigenaar-Sabine

  Dank voor jullie reactie. Helaas is de uitzending inderdaad niet meer te zien. Dat is altijd een beetje veemd in Frankrijk. Alleen de trailer nog, die vind je hier:

  http://www.france3.fr/emissions/des-racines-et-des-ailes/diffusions/25-03-2015_310877

  Voor wat betreft jullie vraag over het wandelen in de Glandasse kan ik jullie de volgende kaart aanbevelen: Promenades et randonnées en Vercors, uitgave Vercors Diois (!). Pas op want er is ook een uitgave voor het noordelijke deel van de Vercors. Te verkrijgen bij het OT van Die.

  Op deze kaart zie je dat je vanaf Chatillon de GR91 kan volgen totdat hij de GR 93 kruist, die loopt je dan richting Cirque d’Archiane (prachtig!). Vanaf Cirque d’Archiane loop je via de Blacon de Glandasse weer terug naar Chatillon. Hieronder nog een link, maar dan begint de wandeling bij Cirque d’Archiane.

  http://www.glandasse.fr/divers/le-glandasse-par-archiane

  Je hebt op deze wandeling zo te zien drie opties voor overnachten: Wildkamperen in de buurt van de Cabanes de Chatillon of in de Cabanes de Chatillon, maar er is hier geen beheerder. Of Refuge d’Archiane. Vraag dit ook even na bij het OT in Die.

  http://www.archiane.fr/accueil_refuge.htm

  Pas wel op voor de hitte eind juli begin augustus tijdens deze wandeling en neem genoeg water mee. Maar als jullie ervaren wandelaars zijn dan hebben jullie daar vast wel al aan gedacht.

  Succes en mochten jullie de wandeling lopen , dan ontvang ik natuurlijk heel graag jullie ervaringen en een beschrijving, daar hebben anderen dan weer wat aan.

  Veel plezier nog met de verdere vakantievoorbereidingen.

  Sabine

 2. Kees Akkermans

  Jammer Sabine, de uitzending is inmiddels geblokt. Wij komen om de paar jaar terug naar de Drôme en wel naar Die. Wij willen dit jaar toch eens echt de Glandasse op! Heb je een tip voor ons voor een wandeling met 1 overnachting. Wij staan op de gemeentecamping in Die van 24/7 tot 2/8

 3. Sabine

  Dank je Diana en een hele fijn vakantie gewenst. En heb je nog tips na je vakantie dan hou ik me aanbevolen!

 4. Diana

  Film is goed te bekijken vanuit Nederland.
  Dit jaar gaan we weer, nu zonder kids, na vele jaren terug naar de Drome. Erg leuk om juist nu je blog te ontdekken.
  Groet
  Diana

Geef een reactie