Je bekijkt nu Crêperie ‘La Dinette’, Mirmande

Crêperie ‘La Dinette’, Mirmande

Er is sinds kort een nieuw restaurantje in Mirmande. Crêperie ‘La Dinette’. De eigenaresse woont al lang in Mirmande en werkte als serveerster in Restaurant Margot wat er vlakbij ligt. Je vindt hier dan ook veel locals.
Het is een klein en eenvoudig restaurantje met lekkere Franse pannenkoeken. Op de menukaart staan allerlei soorten van hartig tot zoet.

Het is in Frankrijk gebruikelijk dat je rond etenstijd eerst een hartige pannenkoek besteld en daarna een zoete of een ander nagerechtje. In dit restaurantje staan alleen pannenkoeken op de kaart (geen salades of andere nagerechten). Ik ben traditioneel ingesteld dus een crêpe is voor mij met kaas en ham en eventueel een eitje. Manlief ging voor de vegetarische variant met zonnige groenten als courgette, paprika en aubergines. Ook erg lekker. De hartige pannenkoeken worden overigens van boekweitmeel gemaakt en de zoete pannenkoeken meestal van gewone bloem.

Je vindt de Crêperie vlakbij het Office de Tourisme beneden aan het dorp. Alle dagen (behalve maandag) geopend vanaf 10h00. Ze hebben geen eigen website, maar staan op de website van de gemeente: http://www.mirmande.org/fr/actualite/128294/creperie-la-dinette

Geef een reactie