Je bekijkt nu Bourdeaux, mooi middeleeuws gedeelte

Bourdeaux, mooi middeleeuws gedeelte

Bourdeaux DromeIdyllisch en prachtig uitzicht
Als je op Bourdeaux (niet te verwisselen met Bordeaux) aanrijdt, dan zie je al snel de ruines van twee kastelen. Als je Bourdeaux binnen rijdt vergeet je die bijna gelijk weer, omdat je ze niet direct ziet en tref je een vrij stil dorpje aan. Maar stille wateren hebben diepe gronden en als je een beetje verder rondloopt en tegenover de VVV een straatje inloopt, kom je bij het middeleeuwse gedeelte van het dorp. Je loopt in een 20 minuten naar boven door kleine straatjes en boven heb je vanaf de plaats ‘la Courtine’ pal achter de torenklok een prachtig uitzicht over de omgeving.

Bourdeaux DromeNederlandse uitleg
Bij het Office de Tourisme is deze kleine rondleiding beschikbaar in het Nederlands (circa één uur). Zie ook hier: folder rondleiding Bourdeaux
Je kan ook de bordjes volgen met beschijvingen in het Frans en Engels. Echt de moeite waard. Doordat het een beetje verstopt ligt missen veel mensen het middeleeuwse gedeelte bij een bezoek aan Bourdeaux.  In augustus zijn er exposities in het middeleeuwse kerkje.

Le Roubion
De rivier de Roubion stroomt door Bourdeaux. Het is een klein riviertje waar in de zomer niet veel water in staat, maar owee als het in het voorjaar en najaar flink regent. De brug over de rivier en de weg er naar toe zijn dan ook flink opgehoogd zodat er geen overstromingen meer plaats kunnen vinden. Er zijn rond Bourdeaux niet echt leuke zwemplekjes. Wel is er een zwembad dat open is in juli en augustus, maar pas op tussen de middag gesloten ! Meer toeristische info bij Valérie van het Office de Tourisme.

Leuke adresjes :

  • La Table d’Aimer, terrasje met non alcoholische drankjes en ambachtelijk ijs en restaurant. ‘ s Avonds tapas en mooie wijnen.
  • Bakker Le Fournil, brood gebakken in een traditionele op hout gestookte broodoven te zien op een foto in het piepkleine winkeltje. Aanrader : de pain au chocolat aux amandes (zo slecht, maar zo lekker!)

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Eigenaar-Sabine

    Beste Jan,

    Leuk dat jullie de Drôme zo leuk vinden! Bourdeaux is ongeveer twee uur van Lyon, dus dat is inderdaad wel ver weg. Het is wel zo’n beetje het noordelijkste gedeelte van de Drôme Provençale. Je zou in het noordelijke gedeelte van de Drôme kunnen kijken, is ook mooi,maar is wel anders dan de Drôme Provençale. Je kan ook een lokatie zoeken dicht bij Montelimar of Valence waar treinstations zijn, waardoor je snel in Lyon bent. Of dat handig is hangt het er vanaf waar je dochter woont precies. Hoop dat jullie vaak van jullie kleinzoon zullen kunnen genieten!

  2. Jan sitvast

    Mijn vrouw Yvonne en ik zijn ook idolaat van de Drome, maar we kennen eigenlijk alleen de Drome Provencal. Onze dochter woont in Lyon, dus zou ik een plekje ergens in de Drome willen om samen met haar en ons pasgeboren kleinzoon vaak te verblijven, maar ook niet te ver van Lyon. Bourdeaux is dan niet te ver weg, toch?

Geef een reactie