Je bekijkt nu Belvédère de Mont Rachas, Poët-Laval (wandeling)

Belvédère de Mont Rachas, Poët-Laval (wandeling)

Wandeling naar de top van de Mont Rachas met als beloning een prachtig uitzicht over de omgeving.

Niveau: gemiddeld
Duur: 3,5 uur
Hoogteverschil: 550 m
Beginpunt: 350 m
Wandelkaart: IGN: 3038E

Markering: de route wordt aangegeven door gele streepjes en richtingpaaltjes op kruisingen voorzien van een gele bovenkant (de rondjes op de kaart).

Parkeren: In het gehuchtje ‘Estampes (hoogte 349m). Je komt er door vanaf de D540 de weg te nemen bij het pottenbakkersfabriekje ‘La Grande Cheminée’ (de grote schoorsteen).

Poët Laval DromeRoutebeschrijving:
Neem het pad en vervolgens de onverharde weg die langs en door het ravijn ‘Guimard’ loopt. Dit stijgt flink tot de ‘Col de Gorge d’Âne (hoogte 708m) en u heeft hier een prachtig uitzicht op de vallei van de ‘Lez’ en de berg ‘la montagne de Lance’. U gaat rechtsaf en loopt verder omhoog en volgt de markering rood en wit van de GR429. U komt op een pad uit langs de rand van de berg (montagne de l’Autèche, hoogte 820m). Daar gaat u links af richting het hoogste punt van de wandeling en u volgt nog steeds de GR429 tot de top van de Mont Rachas (hoogte 897m). Hier is een vertrekpunt van Deltavliegers. U heeft nu een prachtig uitzicht over de hele omgeving van de Drôme Provençale. U loopt weer terug tot de kruising van ‘Montagne de l’Autèche en verlaat de Gr429 om richting ‘Estampes de lopen, gele markering. Bij de TV-antenne komt u op een verharde weg. Na een paar honderd meter en een paar bochten verlaat u de weg en neemt rechts een pad. U komt door een oude steengroeve. Panoramisch uitzicht op Dieulefit en verder langs dit pad nog meer mooie uitzichten. U keert weer terug naar het beginpunt ‘Estampes’ .

La Poterie de la Grande Cheminée is een oud pottenbakkersfabriekje, die je doet terugreizen in de tijd. Het fabriekje is gebouwd in 1799 door de familie Roussin. Op de binnenplaats torent de grote bakstenen schoorsteen van de oude houtoven boven de fabriek uit. In de fabriek kan je alle werkplaatsen en etappes van het pottenbakproces nog terugvinden. Er werd gewerkt met porceleine vormen waarvab sommige modellen nog datueren uit de 18e eeux. Je vind de vormen nog terug in het werk van de huidige pottenbakkers in de omgeving en wat nu bekend staat als Proveçaals aardewerk.

Print Friendly, PDF & Email

Op het kaartje vind je in het midden een link om de GPS-track te downloaden ‘Telechargement GPS’.

Geef een reactie