Wolven in de Drôme: Pas op voor de grote ‘boze’ hond!

Ja je leest het goed, oppassen voor de grote boze hond die de kudde schapen of geiten beschermd tegen aanvallen van buitenaf en op dit moment vooral tegen de wolven. Deze hond, in het Frans ‘patou’, de Pyrenese berghond,  genoemd is op het eerste gezicht een goedaardige lobbes, maar als hij aan het  werk is, dan kan je maar beter uit de buurt blijven.

Er zijn sinds een aantal jaar wolven in de Drôme. Het worden er steeds meer en ze vallen steeds vaker kuddes schapen en geiten aan. De boeren proberen op allerlei manieren hun dieren te beschermen, maar omdat de wolf een beschermde diersoort is, is dat niet makkelijk.  Een ‘patou’ bij de kudde plaatsen is één van de oplossingen.

Onlangs gesignaleerde groep wolven

Pas echter op als je wandelt en langs een kudde moet lopen. Blijf zo ver mogelijk weg bij een schaap of een geit zodat je de patou niet uitnodigt om te reageren en aan te vallen. Een aantal uitgezette wandelingen zijn inmiddels niet meer toegankelijk. Omdat men alleen de beschrijvingen bij de bureaus Office de Toursime heeft weggehaald en het gebied niet omheind heeft, kan het zijn dat je per ongeluk toch wandelt in de buurt van een kudde. Vraag bij twijfel altijd even bij een Office de Tourisme na of de wandeling veilig is.