Je bekijkt nu Vallon de Combeau, Treschenu, wandeling

Vallon de Combeau, Treschenu, wandeling

Truus, Twan en Ron de Bruijn wezen me op deze prachtige vallei in het zuiden van de Vercors bij Treschenu. Mooie weidevelden en prachtig uitzicht op de Trieves en de Mont Aiguille. Je ziet er veel marmotten! Je rijdt er heen over een prachtige weg. Je kan er heen rijden lekker picknicken en rondwandelen of de onderstaande wandeling doen.

Om bij de Vallon de Combeau te komen:

Bij Chatillon-en-Diois, neem je de weg naar Col de Menée.
Na ‘Les Nonières’, ga je linksaf in een bocht bij een groot bord ‘Vallon de Combeau’. Doorrijden over een smalle weg tot het eind langs l’Auberge de Combeau tot de parkeerplaats.
Honden zijn verboden (natuurpark)

De wandeling
Print Friendly, PDF & Email

Duur : 2.40 uur
Afstand: 7.03 km
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoogteverschil heen 263 m en ook weer terug
Hoogste punt 1709
Laagste punt 1468m
Beginpunt: de parkeerplaats dichtbij la Fontaine des Prêtres in de gemeente: Treschenu-Creyers, 26410
GPS coordinaten beginpunt: N 44.775149° / E 5.573801°
IGN kaart: 3237OT

Routebeschrijving
(D/A) Vanaf de parkeerplaats (groot) ga je voor de picknicktafel langs richting een beekje en neem je het kleine paadje dat tussen struiken en bos loopt.
(1) Als je het bos uitloopt neem je een pad rechts omhoog dat naar een plek waar paarden staan. Het pad stopt hier.
(2) Je neemt nu een klein paadje dat rechts omhoog gaat langs een afrastering et je gaat verder door het struikgewas (wellicht wat moeilijk te vinden. Je kan de hoopjes stenen volgen.
(3) Je loopt langs de hut ‘Cabane de l’Essaure’. Je houdt de hut aan je linkerhand en je loopt door heuvelachtig terrein langs enkele waterpunten naar de top  (Pas de l’Essaure).
(4) Bij Pas de l’Essaure, links doorlopen over een duidelijk gemarkeerd pad tot een bult die het eindpunt is. Uitzicht op le Trieves en le Mont Aiguille.
(5) Terug via dezelfde weg of door de weides (gemarkeerd) (6) en je komt weer op het pad.
(1)Je loopt het pad af tot de parkeerplaats(D/A).

Routekaartje wandeling

Dit bericht heeft 10 reacties

  1. truus

    Heb het boek inmiddels besteld via Bol.com.
    Nog een stukje nagenieten van onze vakanties in de Drôme en alvast weer een stukje voorpret. Kan niet wachten…….

  2. Sabine

    Ha die Truus,
    Zo te horen hebben jullie weer een fijne vakantie gehad! Mijn boek is nu definitief vanaf 24 juli te koop. Je kan het overal bestellen zoals elk boek. Ik zou het heel erg op prijs stellen als je het via het blog wil bestellen bij bol.com. Je gaat dan naar drome-blog.nl en aan de rechterkant klik je op het boek in het kadertje van bol.com. Ik krijg dan ook een percentage en dat helpt dan weer de website in de lucht te houden. Fijne zomer verder.

  3. truus

    Dag Sabine.
    Las vandaag via mijn mail een reactie op onze prachtige wandeling in de Vallon. Dat herinnerde me eraan dat ik ff iets van me moest laten horen. Hoe is het nog bij jullie? Sinds 7 juli zijn we terug van alweer een prachtige vakantie. Dit keer kozen we voor de Drôme Provencale en wel in Mirabel aux Baronnies. Grens Drôme/Vaucluse, waardoor we dit keer ook regelmatig in de Vaucluse belandden. Het is een prachtig wandelgebied, maar dat weet je natuurlijk al) met veel afwisselende landschappen. Lavendel, olijfbomen, wijngaarden, fruitbomen, rotsformaties ( Dentelles Montmirail) etc.
    Zo veel moois te zien en te ondernemen in dit gebied , waardoor een bezoek aan jou erbij inschoot . Helaas. Wie weet, volgend jaar?
    We bezochten dit keer de gieren in Remuzat. Op de parkeerplaats aldaar kozen wij niet voor het terrasje, maar namen de moeite om een stuk omhoog te lopen naar de Chapelle St. Michael , waar we tijdens onze picknick beloond werden met een prachtig uitzicht en een blik op de gieren rond de Rocher du Caire.
    Ten slotte nog ff een vraag: is jouw boek al te koop en zo ja, wat is de meest makkelijke manier om het te kopen?
    Ik wacht je reactie af. Voor nu, hartelijke groeten van ons 3.

  4. Sabine

    Ja wat is deze wandeling mooi hè! Hartelijk dank voor de toevoeging. Stuur je een foto door van de marmotten dan zal ik hem bij het artikel plaatsen. Fijne vakantie verder! Sabine

  5. Fred Stokkel

    Wij hebben deze wandeltocht een paar dagen geleden ook gemaakt. Het is een prachtige wandeling in een heel mooi landschap en inderdaad niet moeilijk. Wij zijn echter bij de cabane links gegaan over de paarse stippellijn op het kaartje tot uiteindelijk 1835m hoogte. Langs dat pad hebben wij veel bergmarmotten gezien. Als je op de juiste momenten stilstaat dan kan je ze behoorlijk dichtbij benaderen. Ik heb met een zoomlens leuke close-up foto’s gemaakt.
    Wat wel voor de routebeschrijving naar de parkeerplaats belangrijk is te vermelden is dat je na de afslag linksaf na les Nonieres je nog door het dorpje Benevise moet rijden. Omdat daar een aantal richtingsbordjes een parking aanwijzen denk je in combinatie met de beschrijving hierboven dat je lokaal in Benevise een parkeerplaats moet zoeken. Je moet vanaf Benevise nog een heel stuk doorrijden en dan loopt het daarna dood op de bedoelde parkeerplaats.

  6. Truus

    De bergmarmotten zijn vooral ook te horen.
    Bij dreigend gevaar maken ze een fluitend geluid om elkaar te waarschuwen.

  7. Eigenaar-Sabine

    Hoi Janet en Jan,
    Leuk dat jullie ook zo genoten hebben! Jammer dat jullie geen marmotten hebben gezien. Voor degegen die de wandeling nog gaan lopen. Wij liepen de wandeling eind augustus (2017) en zagen de marmotten in de buurt van de Cabane de L’Essaure (nr. 3 op de plattegrond) met name aan de rechtkant tegen de helling op (als je naar boven loopt). Je herkent de holletjes door gaten met daarvoor stenen en bruin/gele aarde die zie naar buiten hebben gegooid toen ze het gat groeven. Ze zitten vaak vlak bij het holletje om zich snel in veiligheid te brengen.

  8. Jan

    Hallo Sabine

    Deze wandeling afgelopen zomer gelopen. Is inderdaad een makkelijk te bewandelen route. Op het keerpunt genoten van de prachtige uitzichten. Helaas geen Alpenmarmotten gezien. Waarschijnlijk was het daarvoor te warm. De weg er naartoe met de auto was ook heel mooi..!! Prachtig gebied..!

    Gr.Janet en Jan

  9. Eigenaar-Sabine

    Sorry Truus, voor de late reactie. Het is hier een beetje druk. Ik vond het ook leuk om kennis te maken! Heb de vallon nog niet kunnen lopen helaas, te druk nu, maar dat komt nog wel. Deze week ook gasten die hem gelopen hebben en buurtjes ook. En iedereen zegt dat het heel mooi is. Kijk uit naar de foto’s van le Garde Manger. Groetjes aan jullie drietjes daar van ons hier! Sabine

  10. Truus

    Dag Sabine, wat leuk dat je onze suggestie geplaatst hebt. Ben je er al geweest? Wij hebben dit jaar tijdens onze vakantie geen kans meer gezien, helaas. 14 dagen zijn eigenlijk te kort voor al het moois dat de Drôme te bieden heeft
    Wel hebben wij een tocht gemaakt naar Serre Gros ( tip van John en Ingrid)
    Auto geparkeerd bij de Mairie in Eyzahut. Het eerste deel is goed te doen. Hoofzakelijk bos. Vanaf de steengroeve begint het echte werk. Een behoorlijke klim naar boven totdat je het plateau bereikt waar je een 360 graden view hebt. Hoogte ruim 900 meter ( Je moet dus wel een beetje geoefend zijn) We hebben genoten. Lekker gepicknickt en vervolgens aan de afdaling terug begonnen. Je kunt overigens doorlopen naar Le Poët-Laval.
    Toen we aan de afdaling begonnen lazen we op een bordje aan een boom:
    Waarschuwing: afdaling is steil, gevaarlijk en niet geschikt voor mensen slecht ter been.
    We waren best trots toen we weer beneden waren.
    Was leuk je eens te ontmoeten. We vonden het erg gezellig.
    Zal binnenkort, zoals beloofd, foto’s sturen van ons bezoek aan Le Garde Manger.
    Vandaag abrikozenjam gemaakt van abrikozen die we zaterdag voor ons vertrek in Saoû kochten.
    Groetjes voor jou, Thierry (en Jan-Jaap)

Geef een reactie