Serre Gros, Rochebaudin en wilde paarden, wandeling

Mooie stevige wandeling aangeraden door Moniek. Vertrek vanaf Rochebaudin en boven prachtig uitzicht over de omgeving tot de Mont Ventoux aan toe. En een ontmoeting met wilde paaden op de weide helemaal boven. Moeilijke passage door een helling met stenen.

Print Friendly, PDF & Email

 

Duur: 4.30
Niveau: moeilijk
Afstand: 9.84km
Hoogteverschil: 699m

Parkeren: naast de ‘mairie’ gemeentehuis, place de l’église. Rochebaudin

Neem de weg tegenover de kerk (PR48 goed aangegeven de hele weg omhoog), op de kruising des Treilles 340m, neem de weg rechts en volg het pad en steek de beek over. Na het hek links afgaan en de weg links nemen via de weg die stijgt richting de rotsen! Doorlopen via de weg die boven de boereschuur loopt. Het is een bochtige weg door het bos en door weides. 150m na een ruine ga je rechts af. De weg loopt omhoog richting het oosten door een bos. Als u het bos uitkomt komt u langs een mooi! stenen huis en u komt op een weg uit.

Op de kruising ouvrières 575m, ga omhoog via de weg links. Bij de tweede bocht neem je het pad rechts het bos in. Aan de rand van de bos loop je langs de weide (hek). De vallei omhooglopen langs de helling en door het stenenveld. Op een kruising links ef en na 10m weer rechts, een helling omhoog tussen naaldbomen door (erg stijl).

Op kruising LA TOURNELLE (710 m) rechtdoor. Het pad gaat omhoog met verderop een aantal bochten tot het eind van het bos. Door de stenen omhooglopen naar de voet van LA TOURNELLE, en daarna verder omhoog lopen via een smalle doorgang tussen de rotsen (metalen handvaten) Pas op niet uit te glijden.

Boven aan de rots is het mogelijk om naar de top van La Tournelle le lopen, maar pas op kan moeilijk zijn!!!! Eénmaal boven recht naar boven lopen naar de weide!
Het pad volgen langs de rand (niet zo goed aangegeven, dus goed kijken) en je komt op een eerste top en daarna loop je naar Serre Gros (nog steeds tijl) en hier kan je wilde paarden tegenkomen!

Prachtig uitzicht richting Saou (Rochecolombe tot aan de 3 becs) en de Grand Delmas, en rechts zelfs de Ventoux!
Het pad daalt af naar het oosten langs de rand en loopt door een bos met beuken, loopt om een heuvektje heen en daalt af naar een pas le Pertuis (884 m).

Naar links afdalen door een bos met grote beuken erg donker!! Veel bladeren!
Tot de kuising lopen la bisquiterie (670m) en de markeringen volgen tot het dorp. Door het dorp lopen en bij der brug links af naar de auto terug.

Ligging Rochbaudin