Restaurant van een kunstschilder, Manas

licorne bleue dromeWe hadden al vaak horen praten over Restaurant La Licorne Bleue, maar omdat het voor ons wat ver weg is, waren we er nog nooit geweest. We waren vooral nieuwschierig geworden, omdat men ons vertelde dat het meer weg had van een atelier van een kunstschilder dan van een restaurant. Toen we van de zomer een keer op een avond zelf niet kookten voor de gasten, 20160808_193820_resized-licornezijn op verkenning gegaan. Manas is een klein dorpje ten oosten van Montelimar, maar als je niet weet waar het restarant ligt, dan is het toch even zoeken. Er staan wel een paar bordjes om de weg te wijzen en je kan het natuurlijk ook altijd even vragen als de Gps het af laat weten.

We kwamen terecht in een hippie-achtige omgeving, of moet ik ‘vintage’ zeggen ;). Het was in ieder geval artisitiek met overal schilderijen en zelfs de tafels waren van 20160808_194816_resized-licorneafbeeldingen voorzien. Het gaf een gezellige rommelige aanblik. Het was er niet druk (maandagavond), maar de enige andere tafel die er zat, was duidelijk erg te spreken over het restaurant, want ze kwamen er elk jaar tijdens hun vakantie.

De menukaart was er één van iemand die vers kookt, dus weinig gerechten. We hadden de keuze uit twee voorgerechten à 8 euro, twee hoofdgerechten à 13 of 17 euro en twee nagerechten à 6 euro. En het smaakte allemaal prima en hebben zitten smullen van de Gambas, Pistou-soep en fondant au chocola (!).

20160808_194738_resized-licorneOp de vraag aan de eigenaar of hij meer kunstchilder dan kok was, gaf hij geen duidelijk antwoord. Hij deed duidelijk beiden graag.  Op de website kan je recente werken van hem zien. Ik zou zeggen neem eens een kijkje. Wij vinden ze erg mooi.

Verwacht hier geen ‘chischis’ zoals de Fransen zeggen, oftewel opsmuk. Het is een ongedwongen soms wat rommelige omgeving waar je lekker eet. De eigenaar heeft wat last van zijn gehoor, dus liggen er bordjes op tafel die dat met een humoristische tekst vermelden. Een beetje gek en anders, maar daar houden wij wel van.

La Licorne Bleue
65, Chemin de la Ramière
26160 Manas
tel. 04 75 90 81 91

http://www.licornebleue.fr/

Ligging Manas