Plateau d’Ambel, Vercors (wandeling)

In de Vercors kan je prachtig wandelen en deze wandeling naar de Tête de la Dame bewijst dat maar weer eens.

In het najaar is de wandeling te combineren met de burlende herten want er zijn twee uitkijkposten in de buurt. Zie het artikel over de burlende herten.

Als je vanaf Chabeuil de Vercors binnen rijdt dan kom je voor het Plateau d’Ambel langs de Col de la Bataille met prachtige vergezichten. De wandeling begint bij de Refuge de Gardol langs de D199.

Je loopt eerst naar de refuge d’Ambel en vervolgens volg je de bordjes naar de Croix d’ambel en daarna Tête de la Dame. Vervolgens via de wit/rode stippellijn weer terug en de GR 93 naar de Refuge d’Ambel en Refuge de Gardol.

Loop je in het begin nog door een bos, eenmaal bovenaan de rand heb je uitzicht naar alle kanten. Ter hoogte van de GR93 op de terugweg kom je pas weer in het bos.

Zorg er wel voor dat je de wandeling bij goed weer doet en als er niet te veel wind staat want daar kan je flink last van krijgen. Als je geluk hebt kom je een ecogarde tegen, een boswachter die je alles kan vertellen over het gebied. Ze rijden rond op elektrische mountainbikes of je vindt hem in de Refuge de Gardol. Ze spreken engels!