Natuurlijke zwemplekken in de Drôme

Roubion DrômePersoonlijk vind ik niks leuker om te zwemmen in de natuur. Je huid voelt heerlijk zacht aan na het zwemmen en het geeft een heerlijk gevoel van vrijheid met zo’n mooie omgeving om je heen.

Hieronder een overzicht van de natuurlijke zwemplekken in de Drôme. Na de kaart een beschrijving per zwemplek. Weet jij er ook één, laat het me weten. In  de toekomst zal ik ook een artikel schrijven over zwembaden.

Lac des Pas des Ondes – Een mooi zwemmeer en een vismeer naast elkaar. Gratis behalve in juli en augustus dan is er een badmeester. Het ondiepe gedeelte is afgezet met boeien. Pas op verderop is het echt diep.

Lac de Champos – Een groot recreatiemeer bij een camping. Veel faciliteiten waaronder waterfietsen. Het meer wordt ook vermeld in een autoroute

Lac des Vernets – Leuk zwemmeer met basisfaciliteiten. Badmeester elke dag in juli en augustus en daar buiten in het weekend. Er is een entreetarief maar bij mij onbekend.

Lac du truite de Père Eugène – Hier kan je op forel vissen, maar er is ook een zwemmeer aangelegd.

Les Claps – is ontstaan door een verschuiving van rotsblokken in de rivier de Drôme en spectaculair om te zien. hierdoor zijn er een groot en een klein meer ontstaan. Het is een natuurlijke omgeving met alleen op één plek een barretje. Je kan van Les Claps in een kwartiertje naar boven wandelen naar de Saut de la Drôme, mooie waterval.

Lac de Pigne Doré – Dit is een aangelegd meer met een fietspad, een skate-park en een kleine speeltuin. In juli en augustus is er een badmeester aanwezig.

Base de loisirs de Montmeillan – Grote waterpartij van 6ha met zwem- en vismogelijkheden. Verder o.a. minigolf, jeu de boules banen. badmeester van 6 juli tot 1 september vanaf 12.00 uur.

Pas du Goure – Watervalletjes in het riviertje de Brette. Bij het gehuchtje Brette neem je de weg naar beneden naar de rivier.

Zwemplekken langs de rivier de Drôme bij Saillans en Die – De strandjes zijn niet aangegeven. Maar als je langs de D93 veel auto geparkeerd ziet staan dan is daar een leuke plek aan het water

Zwemplekjes langs de rivier la Roanne – Dit is een beduidend kleinere rivier dan de Drôme maar hij slingert prachtig door het landschap. De strandjes langs de rivier zijn ook kleiner.

Rocher du Saut, rivier le Roubion – Ook een kleine rivier met op deze plek kalkplateau’s waardoor er (hele) kleine watervalletjes ontstaan waar je heerlijk in kan zitten of door heen kan lopen. Ook poeltjes van meer dan 2 m diep, maar ook ondiepe gedeeltes. Langs de D538 bij Mornans.

Soyans, rivier le Roubion – Stukjes met kleine strandjes en rotsblokken.

Riviertje en waterval La Druise – 20 minuten naar beneden wandelen over een ezelspaadje. Water komt direct uit de grond dus is koud, maar wel heerlijk op een bloedhete dag. Zie ook artikel over de 70m hoge Waterval La Druise

Cascade le Sapet – 20m hoge waterval even boven het gehuchtje Les Nonnières in het beekje Saraymond. Wandeling naar de waterval “La Cascade du Sapet: Vanaf het restaurant loopt u even terug in de richting van Menee en tussen 2 huizen aan de linkerhand staat een bordje  met een roodwitte GR-aanduiding. Hier links,  houd  links aan en loop langs het water, er komt een kleine bocht in het parcours vanwege privé-bezit. Ga hier omhoog naar links en na enige grote steenpartijen weer naar beneden( volg de bordjes “cascade”.. Ga bij een kruising naar links om bij de waterval te komen. (met dank aan Jacqueline Beijlen uit Die).