Lavendelroute met de auto

Deze autoroute (105 km) is het hele jaar mooi, maar wil je de lavendel in bloei zien dan is dat vanaf de derde week van juni tot ongeveer eind juli want dan is het meeste wel geoogst. Wat niet betekent dat je in augustus wel nog hier en daar een lavendelveld in bloei tegen kan komen.

Hieronder tref je de uitleg aan van de dorpjes waar je onderweg langs komt, start in Bourdeaux:

Bourdeaux : La Viale. Bij de VVV vindt u het vertrekpunt van een wandeling van drie kwartier door de middeleewse wijk= la Viale. U steekt place de la Chevalerie over en gaat linksaf voor het Hôtel de Ville. (brochure met uitleg verkrijgbaar bij de VVV)

St. Ferréol-Trente-Pas : Mooie gorges

Nyons : Hart van de Drôme Provençale. Te bezoeken: het oude centrum, de romaanse brug, la sourtinerie, een olijfoliemolen, de vinaigrerie, het olijvenmuseum, de coopérative. Restaurants: le Roma (lekkere salades en pastas), het restaraunt van het zwembad (eenvoudig, maar erg lekker gebak ;-))

Vinsobres : Dorpje op een heuvel midden in de wijnvelden. Te bezoeken : wijnkelders. Volg de mooie weg tussen de wijvelden door van Vinsobres naar Valreas (D193).

Valreas : Enkele sympatieke straatjes in het centrum. U bent in de l’enclave des papes dat gek genoeg niet bij de Drôme hoort, maar de Vaucluse.

Grignan : Mooi dorp rond een kasteel midden tussen de lavendelvelden. U kunt het kasteel bezoeken (pas op : dicht tussen 12.00 uur en 14.00 uur). Een bezoekje waard : Musée des santons ; Provençaalse tafereeltjes met figuurtjes in Provençaalse klederdracht.

Taulignan : Een middeleeuwse vestiging met stadsmuren. De stadsmuren zijn uit de XIVe eeuw. Te bezoeken: Zijdemuseum.

La Roche St. Secret Béconne : Klein landelijk dorp met wijngaarden en lavendel. Verschillende wijnkelders te bezoeken waaronder, Domaine la Caminotte ten noorden van het dorpje.

Vesc: Het lijkt alsof dit dorpje niks voorsteld, maar heb je tijd stap dan even uit en loop langs restaurant ‘Chez mon Jules’ even door naar het oude middeleeuwse gedeelte, echt een verrassing. Even voor het dorpje (aan de zuidkant) ligt geitenboerderij le Pracoutel. Ze verkopen er kaas en er zijn rondleidingen op woensdag- en zaterdagmiddag.

Print Friendly, PDF & Email