Imposante waterval La Druise 70m hoog

Toegang weer open (was verboden sinds 25 juli 2020 vanwege de vele ongelukken). Zorg er echt voor dat je goede (wandel)schoenen aan hebt en dat je genoeg in vorm bent om 20 minuten over een ezelspaadje naar beneden te lopen en vervolgens weer omhoog. In dat het geval is het prima te doen. Af te raden na regenval, kan glibberig zijn. (update 23/06/2021)

Dit is een echte topper ! De waterval ‘Chute de la Druise’ ligt aan het uiterste zuidelijke randje van de Vercors en je kan er komen vanuit het dal van de Drôme. Het is een prachtige omgeving, maar wie niet weet waar deze spectaculaire waterval is, vindt hem niet zomaar. Je moet er namelijk 20 minuten voor naar beneden wandelen over een ezelspaadje (en dus ook weer 20 minuten omhoog!), vervolgens aangekomen bij de rivier het hoekje omlopen en dan zie je de prachtige waterval van 70 meter hoogte naar beneden storten.

Wterval La Druise

foto: Harrie Kerckhoffs

Wanneer bezoeken ?
Je kan de waterval het hele jaar door bezoeken. In juli en augustus is het bij warm weer zeer aangenaam aan het riviertje. Je vindt er dan ook vele families die er de dag doorbrengen. Dat maakt het wel minder idyllisch. Zelf geef ik de voorkeur aan een bezoekje in mei, juni of september.
maar na hevige regenval staat het water hoog en moet je door de rivier lopen (soms stroomt het water zelfs zo de hard dat het gevaarllijk is) om bij de waterval te komen. Met kleine kinderen is dit af te raden. Bovendien komt het water direct uit de grond voordat het naar beneden stort dus is het ijskoud.

Waar ?
Bij Meribel-les-Blacons neem je de D70 richting Plan-de Baix en daarna richting Omblèze (de omgeving wordt steends mooier en mooier). Een paar kilometer voor Omblèze ga je bij een kruising naar rechts (op de hoek ligt restaurant La Moulin La Pipe). Je volgt de bordjes ‘Chute de la Druise’. De parkeerplaats ligt rechts in een weiland en vandaar vertrekt het ezelspaadje naar beneden. (zie ook plattegrond hieronder)

Belangrijk
Het ezelspad is niet aangepast aan de vele toersisten die hem bezoeken, maar meer op het type wandelaar. Dat betekent dat het pad goed begaanbaar is mits je goede schoenen aan hebt (en bijvoorbeeld geen slippers). Ook heb je een redelijke conditie nodig voor de wandeling. Met kleine kinderen en voor ouderen kan het op een warme dag een zware klim zijn terug naar boven.

In de buurt : Mooie canyon-wandeling ‘Les Gueulards’ van circa 3 uur.

Honden moeten aangelijnd (parc naturel regional)

Ligging waterval