Het pad tussen de Olijfboomgaarden, Nyons (wandeling)

olijfboom nyonsLeuk kleine wandeling voor het hele gezin door olijfboomgaarden in de heuvels bij Nyons. Onderweg uitleg over de omgeving, maar helaas alleen in het Frans.

Niveau: makkelijk
Duur: 2 uur
Hoogteverschil: 110 m
Wandelkaart: IGN: 3139OT
Parkeren: In het centrum van het dorp bij de scholengemeenschap.

Routebeschrijving:

Je vertekt via de weg (Promenade des Anglais) die links van de scholengemeenschap omhoog loopt. Na 50m ziet u een bord met uitleg over de route. Neem de trappen die rechts omhoog lopen. Boven aan kom je bij de weg en ga je rechts af. Je loopt nu via de weg omhoog. Bij het bord ‘un peu de botanique’ neem je de weg links. Je loopt door een veld met olijfbomen. Na 200m naar links afdalen en bij het bord ‘panneau des saisons’ rechts af gaan. Je loopt door bosjes. Na 5àm rolijfboom Nyonsechts omhoog lopen naar het volgende bord. Bij een wijnveld buig je af naar links. Aan het eind van het wijnveld links afdalen. Beneden aangekomen ga je rechts af, je loopt door bosjes en nadat je een ravijn bent overgestoken loop je omhoog. Je verlaat het pad en loopt vrij steil rechts omhoog. Je komt bij een brede weg en vervolgens de weg die je naar beneden afloopt. Bij het bord ‘Nourrir, Soigner, Emellir’ (aan je linker hand) ga je helemaal naar links. Je loopt via de weg weer terug naar de scholengemeenschap.

Nyons
Nyons ligt tussen twee bergen ingeklemd en heeft een uitzonderlijk zacht klimaat. Hierdoor het het kleine stadje zich in de loop der tijd kunnen ontwikkelen. De vele vestingswerken zijn het bewijs van een vroegere rijkdom. Leuk kleine straatjes en een toren met een heilige Maria die boven het stadje uittorent. Nyons is door het klimaat het centrum van de olijvenbomen. Je vindt er dan ook vele olijfboomgaarden en olijfoliemolens. Zie het artikel over Nyons voor de bezienswaardigheden.

olijven Nyons

 

Ligging Nyons