Het kruis is weg! Remuzat

Van de week kreeg ik het volgende bijzondere berichtje van Truus de Bruijn over het kruis boven op de berg Rocher du Caire bij Remuzat waar de gieren rondvliegen.

‘Wij zijn sinds gister thuis. We waren in Sainte-Jalle.  Vlakbij Sahune dus.  We reden regelmatig door het plaatsje en zagen vanaf de weg een camping liggen. Wellicht de camping waar je zoon werkt. …. Wat  een prachtige vallei waar wij verbleven. We hebben weer veel moois gezien en alweer nog lang niet uitgekeken…… We hebben vooral genoten van de lavendel.

In de eerste week van onze vakantie waren we daar en maakten nog een prachtige foto bij het kruis op de Rocher du Caire.

Omdat we zo weinig gieren zagen,  gingen we de tweede week nog eens terug. Natuurlijk waren onze ogen gericht op het kruis.  Echter….er was geen kruis…… Toen we op de punt van de Rocher kwamen,  bleek het kruis omgezaagd bij de sokkel. Bizar hè?

De uitbater van het terras langs de weg bij St. May konden we pas overtuigen na het laten zien van een foto. Een gast merkte op dat het beslist het werk was van le diable….😊👹 Overigens zagen we dit keer wel gieren. We hopen volgend jaar weer terug te kunnen gaan naar de mooie Drôme Provençale.  Jouw boek gaat dan ook weer mee. Is een geweldige reisgids.

*** 

Helaas geen kruis du meer op de Rocher du Caire. Weet je wat er gebeurt is, laat het ons weten!