Het ideale paleis van postbode Cheval in Hauterives

Paleis postbode Cheval DrômeOp een dag in april 1879 ontdekt postbode Ferdinand Cheval tijdens zijn ronde een aparte steen. Een steen zo vreemd dat het hem doet herinneren aan een zijn wens ooit een magisch paleis te bouwen dat alle verbeelding te boven gaat. Vanaf die dag begint hij stenen te verzamelen en zijn ideale paleis te bouwen. 33 jaar zal hij aan het paleis bouwen tot zijn dood in 1924. Het is een vreemd bouwwerk dat aan geen enkele standaard voldoet. Het is geheel ontstaan uit zijn eigen fantasie.

Door de inzet van André Malraux, wordt het ‘palais ideal dPaleis postbode cheval dromeu facteur Cheval’ in 1969 geclassificeerd als historisch monument.

Het idee dat dit paleis met de hand steen voor steen is opgebouwd, dwingt respect af en maakt het de moeite waard het te bezoeken. Ook leuk met kinderen. Er zijn puzzeltochten uitgezet voor verschillende leeftijden in verschillende talen. Het paleis is het hele jaar te bezichtigen. Kijk voor meer informatie (ook in het Engels) op www.facteurcheval.com