Het geweldige chocolademuseum van het merk Valrhôna, Tain Hermitage

Om je vingers bij af te likken, zo lekker! Een museum waar je kan proeven, ruiken en kijken en waar je alles leert over chocolade. Wie wil dit nou niet. Valrhôna is een luxe merk chocolade dat wereldwijd verkocht wordt en in de Drôme wordt geproduceerd. Er is tevens een prachtig ingericht museum. Je leert er alles over cacao en de verschillende etappes van het productieproces.

Je vindt er heerlijke recepten en het werk van beroemde chocolatiers en banketbakkers. Een bezoekje duurt

Mijn favoriet: hazelnoten en amandelen gedoopt in pure chocola

ongeveer 2,5 uur en is voor kinderen en volwassenen. Er worden workshops gegeven à 1 euro waar je bijvoorbeeld leert hoe je praliné maakt en ganache of een workshop verhalen over chocola. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan kookateliers (34 euro per volwassene in 2018) waar je bijvoorbeeld een geweldige chocolademousse maakt of macarons of choc’cookies.

Aan het eind van de je bezoek kom je in de boetiek uit waar de stelregel is: Je zoveel proeven als je wilt!

Verder is het ook mogelijk om er tussen de middag een menu van chocolade te proeven waarbij het voorgerecht en hoofdgerecht hartig zijn terwijl er wel degelijk chocola in is verwerkt. Een bijzondere ervaring!

Open elke dag van 10.00 uur tot 19.00 uur

tarif:

9 euro per volwassene (voor 12.00 uur) 10,50 euro (na 12.00 uur)

7,50 euro per kind (voor 12.00 uur), 8,50 euro (na 12.00 uur

speciale tarieven voor families

adres: 12 avenue du Président Roosevelt 26600 Tain-l’Hermitage

Ligging chocolademuseum