Geologische curiositeit bij La Charce

Helemaal in een oostelijke punt van de Drôme ligt het kleine dorpje La Charce. Het is met name bekend om zijn kasteel dat het silhouet van het dorp bepaald. Maar helaas je kan het alleen maar aan de buitenkant bezoeken want het is privé-bezit.

Toch is La Charce een bezoekje waard want hier tref je de Serre de l’Ane een zeldzaam geologisch erfgoed ontdekt in 1977. Het is een rotsformatie die uit vertikale lagen bestaat. Sinds 2012 is het beschermd natuurgebied (ENS= Espace Naturel Sensible).

Voor liefhebbers van geologie waarschijnlijk voor de hand liggend dat het bijzonder is, maar voor de gemiddelde mens niet altijd. En dat begrijpen ze hier maar al te goed, dus is er een uitgebreide uitleg in beeld gebracht van dit fenomeen.

Zelfs uitleg in het Nederlands en de mogelijkheid om de QRcode te scannen voor meer info in het Nederlands. Je moet dan wel een Nederlandse (of Nederlandstalige?) telefoon hebben want op de mijne kreeg ik alleen de melding dat er geen info in het Frans voorhanden is.

Je vind hier naast uitgebreide uitleg ook uitleg over het ontstaan van fossielen. Ook interessant en je ziet ook voorbeelden van fossielen die hier gevonden zijn. De ruime parkeerplaats en picknickplekken maken de plek nog aangenamer.

Het verraste me wel deze plek hier aan te treffen zo ver het achterland in, maar dat is ook precies waarom ik de Drôme zo geweldig vind. Het blijft me verrassen!

Ligging La Charce