Een fotoboek vol rimpels: Autrefois? Oh, c’est il y a bien longtemps

boek dromeEen Franse vriendin liet me een prachtig fotoboek zien van oude Franse mensen. Zo’n fotoboek vol karakter dat je graag op tafel neerlegt zodat iedereen het kan doornemen.

De Nederlandse Dorothee Bavinck heeft vier jaar lang zes oude mensen, variërend in leeftijd tussen 86 en 100 jaar oud, twee mannen en vier vrouwen, gevolgd in hun dagelijks bestaan. Zij wonenboek drome in de Drome. Allen wonen nog zelfstandig op de boerderijen waarin hun voorouders gewoond hebben.  Ze is gefascineerd geraakt door hun levenswijze die vroeger gebruikelijk was, maar over een aantal jaren niet meer zal bestaan. Ook hun eenvoud, bescheidenheid en hun sobere manier van leven raakte haar en heeft haar ertoe gebracht deze prachtige fotreportage te maken. Ze heeft ze in hun woonomgeving in beeld vastgelegd.boek drome

Het fotoboek is hiervan het resultaat. Zij vertellen over vroeger; over ontwikkelingen die plaats vonden ten tijde van hun leven, die voor hen van grote betekenis zijn geweest en over hun leven van nu.

Het is een fotoboek met een verhaal geworden en de Franse tekst wordt aan het eind in het Nederlands vertaald.

boek dromeMeer informatie over het boek via de website van Dorothee, waar het ook besteld kan worden voor 35,90 euro.