De mooiste van de Vercors, de grot van Choranche

Deze prachtige grot ligt langs de D 531 bij Choranche. De route er naar toe is vanaf beide kanten geweldig mooi. Vanaf Pont en Royans een mooi dorpje waar de huizen boven de rivier hangen (echt de moeite waard om even te stoppen) en vanaf de andere kant via de gorges de la Bourne heb je een prachtige weg langs hoge rotswanden.

De rondleiding door de grot duurt een uur en bij de kassa kan je een zeer duidelijk en informatieve Nederlandse uitleg krijgen. Van de kassa tot de grot is het 10 min. lopen, dus zorg dat je bijtijds arriveert. Het is een mooie grot met aparte zeer fijne en lange stalactieten. Je volgt de ondergrondse rivier tijdens de rondleiding en er is een klank en lichtspel.

 

waterval Choranche DromeVoor of na de rondleiding is het ook erg leuk om een kleine wandeling te maken naar een waterval en naar een ondergronds meertje. Wij hebben de grot in de winter bezocht, dus het kan zijn dat het er in hoogzomer warm is om te wandelen. Mocht iemand hier ervaring mee hebben, laat dan even een commentaar achter voor toekomstige bezoekers.

Voor openingstijden en prijzen ‘La grotte de Choranche’. : http://www.grottes-de-choranche.com (ook in het engels)

Ligging Grot van Choranche