De leukste markten in de Drôme

marche de CrestMijn tip is alijd: bezoek een dorpje of stadje als er een markt is, want dat brengt een hoop gezelligheid en bedrijvigheid. Mijn tweede tip is om op een terrasje te gaan zitten, als de markt op zijn einde loopt om te kijken hoe de marktlui proberen in te pakken en weg te komen uit de smalle straatjes of uit het midden van het grote plein. Dat gaat vaak gepaard met een hoop Frans gekibbel, prachtig om te zien!

Onderstaand de markten waarvan ik weet dat ze leuk zijn per weekdag. Het is van belang om te weten, dat deze markten in het hoogseizoen het grootst zijn en in het voor- en naseizoen kleiner. Heb je aanvullende ervaringen dan hoor ik het graag. Alle markten zijn ’s ochtends!

Dinsdag

Crest, kleine maar gezellige markt met lokale productenmarche drome

Grignan, leuke markt in het centrum onder het kasteel

Valence, place de l’Europe. Alleen leuk als je van Algerijnse producten houdt en koopjes. Heerlijk Algerijnse bakker en natuurlijk Kebab

Vaison-la-Romaine, mooie grote Provençaalse markt net als in Nyons. Ligt net niet meer in de Drôme, maar wel de moeite waard genoemd te worden.

Woensdag

Buis-les-Baronnies, grote Provençaalse markt

Die, gezellige markt met terrasjes op het plein in het centrum rond de kerk

Montelimar, kleine markt midden in de voetgangers- en winkelzone in het centrum

macrhe dromeDonderdag

Bourdeaux, leuke markt op de kade in het centrum langs de Roubion

Nyons, Grote Provençaalse markt, met veel terrasjes rondom. Voor mij de mooiste markt in de regio, maar in de zomer wel erg druk

Vrijdag

Dieulefit, Fijne markt op de parkeerplaats in het centrum tegenover het hôpital, die in de zomer ook door de voetgangerszone loopt en dan veel pottenbakkers trekt.

La Voûlte-sur-Rhône, mooie grote markt. Ligt net over der grens in de Ardèche

Zaterdag

Crest, de grote gezellige weekmarkt door de middeleeuwse straatjes en langs de rivier de Drôme

Die, gezellige markt met terrasjes op het plein in het centrum rond de kerk

Saoû, kleine leuke markt met lokale producten

Zondag

Nyons (van 15 mei tot 15 sept) een gezellige markt met wat minder lokale producten dan op donderdag en wat meer souvenirs.

Romans-sur-Isère, grote leuke markt met veel lokale producten, langs de oever van de Isère en door het centrum. Het kan er erg druk zijn, maar wel heel gezellig

Saillans, weekmarkt in een prachtig dorpje met overhangende huizen boven de Drôme

Overzicht met ligging van de dorpen: