Je bekijkt nu De leukste markten in de Drôme

De leukste markten in de Drôme

Mijn tip is alijd: bezoek een dorpje of stadje als er een markt is, want dat brengt een hoop gezelligheid en bedrijvigheid. Mijn tweede tip is om op een terrasje te gaan zitten, als de markt op zijn einde loopt om te kijken hoe de marktlui proberen in te pakken en weg te komen uit de smalle straatjes of uit het midden van het grote plein. Dat gaat vaak gepaard met een hoop Frans gekibbel, prachtig om te zien!

Onderstaand de markten waarvan ik weet dat ze leuk zijn per weekdag. Het is van belang om te weten, dat deze markten in het hoogseizoen het grootst zijn en in het voor- en naseizoen kleiner. Heb je aanvullende ervaringen dan hoor ik het graag. Alle markten zijn ’s ochtends!

Dinsdag

Fotocredits:
Levy Anthérion

Crest, kleine maar gezellige markt met lokale producten

Grignan, leuke markt in het centrum onder het kasteel

Valence, place de l’Europe. Alleen leuk als je van Algerijnse producten houdt en koopjes. Heerlijk Algerijnse bakker en natuurlijk Kebab

Vaison-la-Romaine, mooie grote Provençaalse markt net als in Nyons. Ligt net niet meer in de Drôme, maar wel de moeite waard genoemd te worden.

Woensdag

Buis-les-Baronnies, grote Provençaalse markt

Die, gezellige markt met terrasjes op het plein in het centrum rond de kerk

Montelimar, kleine markt midden in de voetgangers- en winkelzone in het centrum

Donderdag

Bourdeaux, leuke markt op de kade in het centrum langs de Roubion

Nyons, Grote Provençaalse markt, met veel terrasjes rondom. Voor mij de mooiste markt in de regio, maar in de zomer wel erg druk

Vrijdag

Dieulefit, Fijne markt op de parkeerplaats in het centrum tegenover het hôpital, die in de zomer ook door de voetgangerszone loopt en dan veel pottenbakkers trekt.

La Voûlte-sur-Rhône, mooie grote markt. Ligt net over der grens in de Ardèche

Zaterdag

Crest, de grote gezellige weekmarkt door de middeleeuwse straatjes en langs de rivier de Drôme

Die, gezellige markt met terrasjes op het plein in het centrum rond de kerk

Saoû, kleine leuke markt met lokale producten

Zondag

Nyons (van 15 mei tot 15 sept) een gezellige markt met wat minder lokale producten dan op donderdag en wat meer souvenirs.

Romans-sur-Isère, grote leuke markt met veel lokale producten, langs de oever van de Isère en door het centrum. Het kan er erg druk zijn, maar wel heel gezellig

Saillans, weekmarkt in een prachtig dorpje met overhangende huizen boven de Drôme

Overzicht met ligging van de dorpen:

Dit bericht heeft 19 reacties

  1. Sabine

    Beste Eva,
    Eerlijk ik heb geen idee. Ik werk veel in de zomer en kom niet op marktjes. Er is tegenwoordig op elke markt wel iemand met sieraden. Maar vlechten weet ik niet. Stel je vraag eens op de facebookpagina ‘Kamperen in de Drôme’ waar ik mede moderator van ben. Daar zitten 4.500 nederlanders op die hier op vakantie komen. Daar is er vast wel één tussen die het weet.

  2. Eva

    hoi Sabine,

    we zitten op een camping tussen crest en die.
    mn dochter wil graag een marktje bekijken, maar vooral sieraden en heel graag jaar vlechten.
    kan dit in crest op de markt en welke dag rafa je dan aan. t zelfde voor die…of ergens anders in de buurt?
    er is geen avondmarkt?

    groetjes Eva

  3. Sabine

    Beste Marion,
    De zaterdagmarkt uitgebreider dan de woensdagmarkt. Niet minder food maar wel meer non-food.
    Vriendelijke groetjes en fijne vakantie verder.

  4. Marion

    is er verschil tussen de woensdag markt en de zaterdag markt in Die? wij willen zoveel mogelijk non food…

  5. Sabine

    Ja hoor nog steeds, Fijne vakantie!

  6. Manu

    Dank je!
    Is dit overzicht nog actueel in 2023? Hopelijk wel. 🙂

  7. Sabine

    Dank je wel Geraldine (ook de voornaam van mijn Franse schoonzusje!) voor het compliment. Leuk dat jullie er zo veel aan hebben. Het is een bewuste keuze om geen overnachtingsmogelijkheden te noemen. Daar zijn al zoveel sites voor. Je kan eens kijken in de facebookgroep ‘Kamperen in de Drôme’. Fijne vakantie verder!

  8. Geraldine Trapman en Andre van der Weijden

    Super leuke blog! Ga vooral hier mee door, we hebben er heel veel informatie uit gehaald en vonden het zeer de moeite waard! Dankjewel!

    Misschien een tip! Om ook leuke campings te benoemen!

  9. Sabine

    Dank je Birgit voor jullie compliment en jullie reactie!

  10. Birgit

    Leuke blog Sabine, wij kennen Die al goed en Crest ook. Allebei prachtige kleine stadjes. Leuk winkelen, fijne terrasjes en mooie marktjes. Maar de plaatsjes zelf zijn ook zeer de moeite waard. Veel bezienswaardigheden. De drome is dan ook onze favoriete bestemming. Vooral als je van mooie beklimmingen houdt. Groetjes Birgit

  11. Sabine

    Dank je wel Bart! Ik weet het niet precies maar in principe kan je al vroeg terecht rond 8 uur. De professionals maken dan namelijk zelf ook vaak hun rondje omdat dan de beste koopjes te vinden zijn.

  12. Bart

    Leuke site zeg!! weet je ook toevallig hoelaat de brocante markt in Saillans begint op zondag 10-8

  13. Sabine

    Graag gedaan!Sabine

  14. Agnes

    We zijn vanmorgen op de markt in Die geweest. Redelijk grote markt, veel sieraden en meloenen. Ook groentes, kaas, worst, vlees, olijven, brood en heerlijk gegrilde kip! Gezellig nog een lekkere koffie bij Bar en Marche oid gedronken. Leuke ochtend gehad!
    Nog bedankt voor je fijne blog!
    Groetjes van Agnes

  15. Sabine

    Dank je voor het compliment en een hele fijne vakantie gewenst! Ik ga enthousiast door met tips publiceren 😉

  16. Paul

    Wat goed dat ik jouw mooie site heb gevonden. Wij (zestigers) vertrekken zondag naar de Drome en staan dan 3 weken op een camping bij Piegros la Clastre. We gaan zeker gebruik maken van de info op jouw site maar als je nog meer goede tips hebthouden wij ons graag aanbevolen.

  17. Esther Kramer

    Geweldige leuke site met veel bezienswaardigheden! Wij gaan over paar weekjes naar de Drome regio en deze tips helpen enorm!
    Bedankt namens ons!

  18. Hosting

    De Drome is niet alleen ideaal als je van natuur en mooi weer houdt maar ook voor liefhebbers van wandelen en fietsen valt er veel te genieten. Het is dus niet zo verwonderlijk dat je onderweg in de Drome veel fietsers tegenkomt die de cols bedwingen.

  19. Henkt

    Dank je voor je inspirerende blog. Wij (man en vrouw) gaan dit jaar twee weken naar Die.We kennen de streek niet, maar jouw blog versterkt onze wens om dit te veranderen. Wij willen touren (cabrio-tje), marktjes bezoeken en de natuur in. Jouw blog is voor ons een schot in de roos.
    Dank en met vriendelijke groet, Henk Twilt

Geef een reactie