De gieren bij Remuzat, één van mijn favorieten

gieren remuzat dromeEén van mijn favoriete plekken is de Rocher du Caire boven Remuzat. Je ziet daar veel gieren rondvliegen. Deze gieren zijn in 1987 uitgezet. Ze komen aan hun voedsel door het eten van dode geiten en schapen uit de kuddes die in het gebied worden gehouden door de boeren. Doordat een dood dier snel wordt opgegeten, is het risico op ziektes veel kleiner in dit gebied. De kuddes en de gieren zijn dus complementair aan elkaar. Je vindt er verschillende soorten gieren waaronder de Monnikskapgier en de Vale Gier.

Rocher du Cairegieren remuzat Drome
Je kan de gieren vanaf Remuzat zien, maar naar boven rijden naar de Rocher du Caire 777m hoogte brengt je niet alleen dichter bij de gieren, ook het uitzicht is er echt geweldig. Om er te komen rij je bij St. May omhoog. St. May ligt langs de D94 richting Nyons (vanaf Remuzat). Het is een smal bergweggetje dus je moet niet bang zijn voor smalle weggetjes en dieptes. Je rijdt het weggetje echt helemaal af. Je komt boven eerst langs een klein kerkje en een paar huizen. Verder doorijden tot aan een grote parkeerplaats (grind) met een bord met korte uitleg over de gieren. Vervolgens loop je over het onverharde pad in ongeveer 15 minuten naar de rand van de rots (een groot kruis).

Geweldig uitzichtgieren remuzat drome
Ik heb tot nu toe bij elke bezoek de gieren nog gezien en het was dan mooi weer. Wel heb ik van mensen gehoord dat ze ze bij slecht weer niet zagen. Alhoewel 777m niet eens zo heel hoog is, heb je wel het idee op het dak van de wereld te staan en kan je ver weg kijken. Het uitzicht is erg mooi. In de diepte zie je Remuzatremuzat drome liggen.

Tips :

  • In Remuzat is een bezoekerscentrum met informatie over de gieren.
  • Lekker picknicken langs de rand van de rots bij het kruis. (Langs de weg tussen Nyons en Sahune ligt langs de weg een winkeltje waar boeren uit de buurt hun eigen producten verkopen ; heerlijke kaasjes, ham, fruit, maar ook lekker brood (meergranen!), beleg, fruit en taartjes).
  • Er is een wandeling van circa 2 uur boven op de rots voor de gemiddelde wandelaar. Volg de gele streepjes. De wandeling is te verkrijgen bij de VVV van Remuzat. Voor de zeer sportieve wandelaar is er ook een wandeling vanaf Remuzat naar boven de rots op. Er zit een stuk tussen waar je over rotsen en ijzeren beugels moet klimmen.

Ligging Remuzat