Contact

Wil je informatie delen of heb je een vraag, dan kan je hier onder aan de pagina een bericht of een reactie achterlaten.

Ik probeer zo snel mogelijk te reageren. Het kan echter zijn dat dit door de drukte, en met name in het toeristische seizoen, niet altijd lukt.

119 Comments

 1. Sabine
  21/09/2021 @ 12:22

  Wat een lieve reactie, dank je wel en ik wens je een hele fijne vakantie!

 2. Nethanja Klein Schiphorst
  21/09/2021 @ 10:18

  Hallo Sabine,
  Wat ben ik blij dat ik via Facebook jouw blog gevonden heb. Een schat aan informatie, waardoor de voorpret voor de vakantie’s nog groter wordt. Het boek ga ik bestellen!
  Hartelijke groet,
  Nethanja

 3. Sabine
  31/07/2021 @ 08:35

  Dank je voor het compliment. De parkeerplaats is inderdaad nieuw dit jaar. Ik zal het kaartje van de week even aanpassen. Het is een technisch probleem. Een hele fijne vakantie nog ! Vriendelijke groetjes, Sabine

 4. Sjoukje Rozeboom
  30/07/2021 @ 16:03

  Beste Sabine,
  Dank voor je mooie website met veel tips. Wij zijn al diverse keren in de Drome/Provencale geweest. Toen Frankrijk dit jaar de grenzen opende voor toeristen zijn we direct gegaan.
  Ook dit jaar hebben wij een stukje gelopen in de rivier Le Toulourenc, route Mollans s Ouveze, richting Legere, afslaan naar smal weggetje naar Veaux. Daar is een grote parkeerplaats die gewoon open was in juni.
  Het viel mij op dat het kaartje van de Toulourenc niet klopt. Het kaartje verwijst naar ergens in Australie!
  Ik heb een kaartje gefotografeerd bij de grote parkeerplaats, maar kan deze via Contact niet uploaden.
  Vriendelijke groet,
  Sjoukje

 5. Sabine
  28/07/2021 @ 15:42

  Dank jullie wel voor jullie vriendelijke reactie. Dat is restaurant Le Touron in Chamaloc boven Die. Fijne zomer verder!

 6. vd Wetering Rob en Kitty
  28/07/2021 @ 14:13

  Dag Sabine:
  Mijn vrouw en ik komen al heel wat jaren naar de Drome. Altijd naar het prachtige plaatsje Die. (Camping Croix Justin) Afgelopen juni zijn we er ook geweest. Nu met onze e bikes en hebben de omgeving daardoor nog beter kunnen verkennen. Min of meer toevallig kwamen we op jouw geweldige site (Drome-blog) terecht. Ook hebben we inmiddels jouw prachtige boek ” Verrassende Drome” aangeschaft. Hierin beschrijf je oa dat er in Die een kerkje is omgebouwd tot restaurant. Zou je kunnen mailen waar wij dat restaurant kunnen vinden? Alvast bedankt en vriendelijke groeten Rob en Kitty vd Wetering

 7. Sabine
  30/06/2021 @ 16:15

  Ja hoor Edwin, dat kan je zien aan de data van de laatste artikelen. De evenementen hou ik inderdaad niet echt bij ivm met de drukke werkzaamheden rond onze chambres d’hôtes. Vriendelijke groetjes, Sabine

 8. E. Steggink
  30/06/2021 @ 15:45

  Hallo Sabine,
  Is de site nog actueel want ik zag dat de agenda maar tot sept 2020 is bijgewerkt.
  Groet Edwin Steggink

 9. Sabine
  21/07/2020 @ 17:41

  Beste Wilfred,
  Het blijft moeizaam voor een fietsverhuurder om te overleven omdat er niet genoeg vraag is. Dat betekent dat het aanbod lokaal heel erg kan verschillen. Iets waar de meeste mensen niet aan denken is dat een aantal campings ook fietsen verhuren en dat vaak ook doen aan mensen van buiten de camping. Mocht er dus geen aanbieder zijn in de buurt en er is een camping in de buurt, kunt u daar ook navragen of ze fietsen verhuren. Vriendelijke groet, Sabine

 10. Wilfred Damhuis
  21/07/2020 @ 15:28

  Beste Sabine,

  Zijn de mogelijkheden om een fiets te huren nog verbetert het afgelopen jaar?

  Hartelijke groet,
  Wilfred Damhuis

 11. Sabine
  11/07/2020 @ 16:38

  Beste Chris, Het is redelijk ongedwongen hier. Het gebruik van een mondkapje is een keuze. Sommige winkels stellen het verplicht en het is verplicht in het openbaar vervoer. Alle winkels zijn gewoon open en de restaurants ook. Voordeel hier is natuurlijk dat je meestal op het terras kan zitten en niet binnen zit (goed voor de ventilatie). Officieel dien je in een restaurant een mondkapje op te doen als je naar het toilet gaat, maar dat gebeurt niet altijd heb ik gezien. Je hoeft zeker geen mondkapje op als je wandelt. Wij hebben zelf een chambres d’hôtes en ook gîtes en het gaat allemaal prima. Er zijn wel heel veel richtlijnen waar wij ons aan moeten houden mbt tot schoonmaak en afstand tijdens ontbijt en diner, maar dat is alleen maar prettig voor de gasten. Wel hoor ik van gasten dat ze zich af en toe niet prettig voelen op een drukke markt. Maar dat is makkelijk op te lossen door er niet heen te gaan of weg te gaan als het je te druk wordt. Zelf zou ik zonder aarzelen hier naar toe komen. Als jullie gaan dan wens ik jullie een hele fijne vakantie!

 12. Chris Migchelbrink
  11/07/2020 @ 12:34

  Hallo Sabine,

  Wij overwegen om volgende week richting Die te rijden voor een vakantie van een weekje.
  Ik vraag mij af, hoe in de Drome Corona wordt beleefd. Als we naar de Drome komen: hoe is daar de sfeer; zijn de winkels open; als je gaat wandelen, moet je dan een mondkapje op.
  Kortom, wat is je advies op dit moment inzake een vakantie in de Drome?

 13. Sabine
  04/06/2020 @ 20:54

  Leuk dat je het blog leuk vindt. Dank voor je tip. Zal er eens naar kijken. Ik weet het bestaan van het pad en de marais, maar heb het nooit bezocht. Fijne volgende vakantie in Die!

 14. Ineke keijzer
  04/06/2020 @ 16:02

  Hoi Sabine, ik heb je blog al een tijdje geleden ontdekt en wat is dit leuk. We komen al jaren in Die op de camping, ( Le Riou Merle). En we ontdekken steeds weer nieuwe plekjes. Deze wil ik graag met je delen. Misschien ken je het al hoor. Marais des Bouligons. 26310 Charens, Frankrijk. Prachtige wandeling door het moeras over vlonders en mooie natuur. Geniet van de komende zomer ondanks de maatregelen door corona. Groetjes van Ineke Keijzer

 15. Sabine
  21/01/2020 @ 11:33

  Beste Bianca, Leuk dat jullie weer naar de Drôme komen. De kloven van de Ubrieux zijn inderdaad mooi. Je kan er met name rotsklimmen. Wandelen door het water kan, maar er staat heel erg weinig water in de kloof in de zomer, dus is niet erg spectaculair. Zwemmen in de kloof is dan ook vrijwel nooit mogelijk in die periode (daarom vind je ze niet tussen de zwemplekken die op het blog staan). Bij het Office de Tourisme wordt er dan ook niet speciaal aandacht besteed aan deze kloven. Je vindt namelijk veel van deze plekken in de Drôme die niet speciaal genoemd worden. Als je wilt wandelen door het water dan zijn de Gorges van de Toulerenc een echt aanrader. Daar staat het water hoger en is goed te doen in het hoogseizoen met kinderen (mits er natuurlijk vlak daarvoor geen enorme regenval is geweest). Mocht je de kloven/gorges van de Ubrieux te voet doen, hou er dan rekening mee dat het beschermd gebied is. Je mag er wel in, maar probeer niets te beschadigen. Veel plezier verder met de vakantievoorbereidingen!

 16. Bianca Grooten
  20/01/2020 @ 23:23

  Hallo Sabine,

  Deze zomer zullen wij onze vakantie weer doorbrengen in de prachtige Drôme. We verheugen ons enorm hier terug te keren en ik ben al langzaam op zoek naar mooie plekken om te bezoeken. Jouw blog en boek zijn een goede leidraad. Ik zag op de site ‘vakantieweb.be’ de volgende tip: “De kloven van Ubrieux bieden ook mooie wandelingen door het water.” Ik kan hier helaas geen goede beschrijving van vinden. Er zijn wel prachtige foto’s te vinden. Kun jij hier iets over vertellen?

  Bedankt alvast,

  Groetjes,

  Bianca

 17. Sabine
  05/01/2020 @ 16:11

  Hartelijk dank voor de complimenten. Doet altijd goed. Fijne winter en fijne zomer in de Drôme!

 18. Hens Slaghuis
  05/01/2020 @ 12:36

  Sabine, inmiddels het boekje ontvangen. Erg mooi. Dankzij het blog 2 jaar geleden al enkele wandelingen gebruikt. Wij gaan dit jaar ook weer richting de Drome. Blijf vooral doorgaan met deze blog erg fijn om te lezen. Jullie chambres d’hôtes ziet er erg leuk uit.

 19. Sabine
  02/01/2020 @ 17:48

  Beste Dirk, Die ligt in een dal van het gebied in de Drôme met de hoogste bergen. Niet optimaal dus voor tochten met weinig hoogteverschil. Maar de D93 die door het dal loopt is vrij vlak. Het is echter ook de drukste weg. Op de website van het Office de Tourisme staan deze routes vermeld:https://www.diois-tourisme.com/fr/experiences-outdoor/randonner-en-pays-diois/a-velo-vtt/idees-de-circuits-topos-velos/ Dan kun je kijken of er routes tussen zitten die jullie aanspreken. Honderden meters klimmen en afstand is namelijk voor iedereen anders, dus moeilijk voor mij om concreet advies te geven. Je zou ook contact op kunnen nemen met het Office de Tourisme in Die. Van Die naar Chatillon-en-Diois is een mooie route op de fiets. Ongeveer 200m hoogteverschil. Een 500wh accu is al snel aan te raden voor tochten hier. Maar minder watt nodigt natuurlijk wel uit om terrasjes aan te doen om de accu weer op te laden ;). Veel vakantievoorpret! Sabine

 20. Dirk Verburg
  02/01/2020 @ 16:54

  Hallo

  ons plan is om in juni in Die te verblijven. Zijn er ook fietstochten te maken met onze elektrische fiets zonder dat wij honderden meters moeten klimmen?

  groeten

  Dirk

 21. Sabine
  23/11/2019 @ 14:05

  Reinout je hebt helemaal gelijk. Ik schreef Lafarge maar het moet inderdaad Lafare zijn (heb het aangepast). Jullie hebben inderdaad een Mas in een prachtig stukje van de Vaucluse dat net ten zuiden van de Drôme ligt. Wat vind je zelf van de Muscat van de failie Castaud Maurin? Heb je zelf nog een tip voor een lekkere wijn uit die streek? Dank je voor je bijdrage en nog een fijne dag.

 22. Reinout Van Leemputten
  23/11/2019 @ 13:54

  In je verhaal over de Muscat de Beaumes-de-V Domaine les Bernadins (fam Castaud Maurin) zeg je dat je vanuit Farges de Dentelles-de-M kunt bezoeken.,je bedoeld natuurlijk Lafare.
  Ik kom meer dan 50 jaar in B-d-V de wijngaarden met muskaatdruiven van les Bernadins zijn onze buren.We hebben daar een Mas van mijn vader geërfd. Het mooiste stuk van de Vaucluse

 23. Sabine
  20/08/2019 @ 16:37

  Beste Ans, Je berichtje komt nu pas op het blog binnen. Dank je wel voor het compliment! Ik weer niet zo goed wat je bedoelt met labyrint, maar wellicht heb je het inmiddels gevonden. Vriendelijke groetjes, Sabine

 24. Sabine
  14/08/2019 @ 10:16

  Ha die Jurgen, Dank je wel voor je vriendelijke woorden! Voor wat betreft de temperatuur kan dat erg uiteen lopen. Soms is het lekker met 24 graden soms is het gewoon echt koud met temperaturen rond de Tien graden. Tegenwoordig is dat echt heel moeilijk te voorspellen. Wel zijn er vanaf april zeker mooie periodes, maar je moet een beetje geluk hebben met de data. Voor wat betreft de stalling weet ik misschien iemand bij Bourdeaux, maar die is vanaf maandag afwezig. Wanneer vertrekken jullie? De kosten zijn 30 euro per maand. De (zeer betrouwbare Franse) eigenaar wil graag dat je even komt kijken of je het wat vindt en neem dan de afmetingen van de caravan even mee. Ik stuur je even een privé berichtje voor als je een afspraak wilt maken om te kijken.
  Leuk hoor dat vrienden op de camping het boek ook willen kopen. Er zijn er bij Camping Domaine Provençale (receptie) en anders bij het Office de Tourisme in Dieulefit. In Nederland uitverkocht, maar dat weet je waarschijnlijk al. Fijne vakantie nog verder!

 25. Jurgen
  14/08/2019 @ 09:48

  Beste Sabine,

  Vorig jaar hebben we al veel aan je site gehad met goede tips. Dit jaar je boek gekregen voor vaderdag. Veel aan gehad, mijn complimenten. We staan nu nog op de camping in le Poet Laval. Gister kwam het idee om hier eventueel in de buurt een stalling te zoeken voor onze caravan. Zo zouden we ook in de Mei vakantie hier twee weken heen kunnen gaan. Kun je misschien vertellen hoe de temperatuur en het weer is zo eind april begin mei? Misschien nog een tip voor een stalling? Vandaag maar weer is even in de Drome zwemmen. Overigens zijn verschillende buren van plan om ook je boek te gaan kopen. Dank voor de tips op me blog en in het boek en alvast dank voor je reactie!

  Met vriendelijke groet

  Jurgen

 26. Ans Haanen
  05/08/2019 @ 12:20

  Hoi Sabine,
  Prachtige site zeg!
  In welk kerkje ligt het labyrint, in Bourdeaux of Dieulefit?
  Wij komen al tien talle jaren in Nyons en St Ferreol de trante pas, plus voorheen de Drome. Steeds ontdekken we nieuwe mooie plekjes en ook nu weer met jou informatie.
  Alvast bedankt. Vriendelijke groet Ans Haanen

 27. Sabine
  25/07/2019 @ 11:13

  Beste Wilfried, Kennelijk niet. Zie hier de link van de gemeente Crest voor het verhuur van fietsen.Er staan er drie op maar geen een in Crest: https://www.mairie.com/location-de-velo/crest-26-v.html.
  Fijne vakantie. Sabine

 28. Wilfred Damhuis
  25/07/2019 @ 09:46

  Hallo Sabine,
  Ik zou op zondag 25 augustus een fiets willen huren tijdens mijn verblijf in Crest. Is er een verhuuradres in Crest?
  Vriendelijke groet,

 29. Sabine
  10/05/2019 @ 15:48

  Beste Tineke,
  Bourdeaux is ongeveer 40km van Montelimar en moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er is vanuit Crest en Dieulefit een ochtendbus en een avondbus op schooldagen voor de kinderen en je mag mee als er voldoende plaats is. Er is een soort treintaxi van en naar Bourdeaux. Zie de link https://www.sradda.com/transport-a-la-demande.html. Verder gaan er treinen van Crest naar Valence TGV (pas op ook naar Valence Ville) zie deze link: https://www.trainline.fr/results/crest/valence-tgv/2019-05-25-14:00?_ga=2.24893235.887157229.1557496001-149574628.1557311961&passengers=adult. Je kan ook op google maps te kijken voor informatie en wellicht weet men op de plek waar je verblijft tijdens je vakantie wat het handigst is. En dan is er natuurlijk ook nog blablacar.com. Maar wellicht weet je dat allemaal al. Een fijne vakantie gewenst!

 30. Tineke
  10/05/2019 @ 15:14

  beste Sabine,
  Ik kom vanaf Nice met OV naar Bourdeaux. Als ik uitstap uit de trein in Montelimar, hoe ver is het dan nog naar Bourdeaux? In kilometers en minuten?
  Terugreis, op weg naar Nederland stap ik op op station Valence TGV. Hoe dat station te bereiken? Rijdt er op zaterdag een bus vanuit Crest?
  Graag hoor ik jouw advies, Tineke

 31. Sabine
  08/05/2019 @ 21:19

  Fijn dat jullie het boek mooi vinden en er echt wat aan hebben. Laat maar even weten welke wandelingen jullie niet kunnen printen dan kijk ik binnenkort of ik het op kan lossen. Ik laat het dan wel even weten als is het aangepast heb. Vriendelijke groetjes!

 32. Jan van den Bos
  08/05/2019 @ 19:26

  Hallo Ssbine,
  Deze week jou boek gekocht. Prachtig boek en prettig te lezen.
  Hoewel wij al 8 jaar in de Drome komen, toch veel nieuwe en vooral leuke weetjes. Via het boek op jou blog terecht gekomen. Ook goed verzorgt en duidelijke indeling. Vooral de wandelingen, beschreven in het nederlands, trokken mijn aandacht.Klopt het dat niet alle wandelingen geprint kunnen worden.

 33. Sabine
  03/05/2019 @ 19:30

  Dank je Anita! Ik zou zeker even op je vakantiebestemming informeren want vaak zijn er langs rivieren en beekjes leuke verborgen plekjes. Hier vind je een artikel over de Toulourenc bij Mollans-sur-Ouvèze. Er zijn hier leuke plekjes langs de rivier om te spelen voor kleine kinderen. Verder is er in Reilhanette een kinderboerderij. Ook is er altijd in elk dorp een speelplek voor de plaatselijke kinderen. Propiac is klein en ik ken het dan ook niet goed genoeg om te weten waar de speelplek is. Verder zijn er in Buis-les-Baronnies ponyritten voor kleintjes en tochten met paard en wagen. Vraag even ter plaatse bij het Office de Tourisme. Jullie zitten hier mooi centraal in de Drôme Provençale dus dat helpt wellicht om op pad te gaan met kleine kinderen. Een hele fijne vakantie gewenst!

 34. Anita
  03/05/2019 @ 19:09

  Ha Sabine,

  Wat een leuke site heb je, ik heb al veel tips over de marktjes en wandelingen in de buurt genoteerd!
  Wij zitten met 2 gezinnen met erg jonge kids van de zomer in Propiac.
  Ik was benieuwd of je daar ergens dichter in de buurt nog een natuur zwem water hebt zodat we niet zolang hoeven te rijden?
  Misschien heb je ook andere tips in die buurt met betrekking tot (buiten) speeltuinen, kinderboederij/dierentuin, leuke parkjes etc.

  Ik hoor het graag!

 35. Sabine
  06/04/2019 @ 18:53

  Ha die Bjorn, dank je voor het compliment. Er zijn vaak rommelmarkten op 1 mei. In Andancette is de dichtstbijzijnde voor jullie op 12km. Hier vind je het hele overzicht van rommelmarkten in de buurt.https://vide-greniers.org/26-Drome/Chateauneuf-de-Galaure-26/mai?_otid=navbar-period
  Verder is het weekend ervoor Ferme en Ferme = open boerderijdagen. Erg leuk om een boerderij te bezoeken. Op de camping weten ze vast welke daar in de buurt open dag hebben. Hele fijne vakantie!!

 36. Bjorn Lebens
  06/04/2019 @ 16:45

  Hallo, leuk boek heb je gemaakt, mijn vrouw leest het alvast voor de meivakantie. Nu heb ik een vraag, omdat 1 mei een feestdag is. Misschien heb jij ti-s, want ik ben bang dat alles dicht is, maar misschien is er net iets te doen op 1 mei. We Camperen op : https://www.irisparc.nl/camping-le-chateau-de-galaure/

 37. Sabine
  31/03/2019 @ 19:19

  Leuk zeg dat je het boek hebt gekocht! Wel al regelmatig gehoord over camping La Motte, maar Marcel en ik kennen elkaar niet. Hemelsbreed is het niet ver hier vandaan, maar over de weg toch snel drie kwartier. Het hele gebied van de Vallei van de Drôme en de Diois kent veel orchideeën in het voorjaar en steeds meer lavendel de laatste jaren. Voorheen vond je de lavendel vooral in de Drôme Provençale. We zitten ongeveer 3 km van het kerkhof. Geniet van het boek en jullie volgende vakantie in de Drôme! En hou me aanbevolen voor de beschrijving van een leuke wandeling rond Saillans.

 38. marwil ter Horst
  31/03/2019 @ 15:03

  Hallo Sabine,
  Net jouw boek over de Drôme gekocht bij Bol.com alhoewel wij al 21 jaar in de Drôme komen wilde ik toch jouw boekje hierover lezen. Zijn 21 jaar geleden begonnen op de camping ‘le Moulin’ bij jou beneden om de hoek! Daar deze omgeving ons zo goed beviel komen we nu al weer 20 jaar bij ‘la Motte’ (Marcel Schaepman) even verder over de berg richting Saillans. ’n Basic kamping voor mensen die de rust zoeken. Wij zijn meestal de hele maand juni daar. Voor ons het paradijs tussen de lavendel en de orchissen. Als ik het goed heb gelezen zitten jullie bij het kerkhofje rechts naar boven het land in. Volgens mij zijn wij daar wel eens geweest! Het ligt er prachtig. Jouw boekje bewaar ik voor als we weer op ‘la Motte’ zijn en heb ik wat te lezen. Verder heb ik al vele door jou beschreven plekjes bezocht. Leuk om je blog te lezen daar er ook nieuwe tips voor mij bij zitten. Nog heel veel suk6 ermee, heb me ook geabonneerd. Groet marwil ter Horst.

 39. Sabine
  27/03/2019 @ 13:41

  Dank voor je reactie. Ik was een paar dagen op pad, dus kon niet op zoek gaan.Hebben jullie intussen iets gevonden? Anders ga ik even voor je op zoek. Eentje die me bijstaat maar iets groter is dan 3 plaatsen is camping Pommerol in Pommerol bij La Motte CHalancon. Laat maar even weten of je nog meer info wilt. Groetjes, Sabine

 40. Marga
  22/03/2019 @ 15:32

  Dag Sabine,
  Twee jaar geleden zijn we per toeval uitgekomen in de Drome, de omgeving van Nyons. We hebben n weekje gekampeerd op Camping à La Ferme Brès – La Blachette. We willen dit jaar 3 weken kamperen en de Drome verder verkennen. We hebben net je boek besteld en een wegenkaart en maken volop gebruik van je blog, dankjewel!!.
  Mag ik je vragen of je ook informatie hebt over hele kleine campings. We hadden n mooie op het oog; Gîte de la Perrière en Drôme Provençale die ook 3 kampeerplaatsen had. Helaas zijn ze met de kampeerplaatsen gestopt. Mocht je een idee hebben dan horen we het graag. Hartelijke groet Marga

 41. Sabine
  08/01/2019 @ 14:54

  Dank je wel Tjarda! Dat jullie maar veel mogen hebben aan het boek en geef ook gerust het blog door aan anderen.

 42. Tjarda van Buel-Cardon
  07/01/2019 @ 22:25

  Beste Sabine,
  Vandaag heb ik je boek ontvangen, wat een leuk en informatief boek.
  Het gaat in de lade voor de huurders van onze woning in Sainte Jalle. Wat leuk dat Sainte Jalle, met zijn prachtige lavendelvelden in juni en juli, ook even genoemd wordt in je gids.
  Een aanwinst.
  Hartelijke groet, Tjarda van Buel

 43. Sabine
  18/12/2018 @ 12:09

  Dank je wel Sjoukje voor het compliment fijne feestdagen en veel plezier weer komende zomer!

 44. Sjoukje Rozeboom
  18/12/2018 @ 11:36

  Beste Sabine,
  Wij gaan in 2019 voor de 3e keer (niet in opeenvolgende jaren) naar camping La Source du Jabron langs de weg tussen Dieulefit en Bourdeaux. We krijgen geen genoeg van de prachtige, afwisselende omgeving. Werkelijk alle kanten op is het mooi. Vanaf Bourdeaux naar Trente st, Ferrol is een prachtige route. Veel van wat wij gedaan en gezien hebben staat ook op je site, maar voor ons ook nieuwe dingen om te ontdekken, bijv de gieren bij Remuzat. Daar gaan wij komende zomer zeker heen. Dankjewel voor de mooie site. Ik heb er veel aan.

 45. rian derlagen
  13/09/2018 @ 16:43

  Sabine Bonjour
  Oh geen probleem hoor..
  Ik had idd t idee dat je de tekening/aquarel voor t volgend seizoen zou plaatsen.
  Inderdaad leuk hoor en hartelijk bedankt ervoor.
  De Drome blijft vaak in onze gedachten
  Dir jaar werd t niets maar misschien volgend jaar .
  Lijkt ons ook leuk om een verblijf bij jullie te boeken..

 46. Sabine
  06/09/2018 @ 21:58

  Leuk hoor dat jullie blij zijn met het boek en Mirmande is inderdaad erg mooi hè. Geniet nog even en een goede reis weer terug en het zou geweldig zijn als jullie weer terug zouden komen om nog meer te bezoeken.

 47. Wim Alblas
  06/09/2018 @ 20:14

  Hoi Sabine, via deze blog had ik gelezen over jou leuke boek. Wij zijn nu op vakantie in de Drome.
  Dus dit boek kunnen we goed gebruiken dacht ik. Vandaag in Mirmande bij de het syndicat de initiative jou boek gekocht. Heel blij ermee en we gaan het lekker lezen om nog meer leuke dingen hier te ontdekken. We hebben nu nog maar een dag dan gaan we terug naar Nederland maar komen zeker weer terug met het boek mee in de caravan.
  En wat is Mirmande trouwens geweldig mooi!.
  Groet Wim en Terry Alblas

 48. Sabine
  08/08/2018 @ 09:46

  Ha die Conny, ik vond het ook leuk om kennis te maken. Jullie zijn zo enthousiast! De foto is van het Meer Plan d’eau de Pas des Ondes op pagina 106. De meeste foto’s hebben we zelf gemaakt maar dit is een bewerkte foto van een fotograaf. Ik denk dat hij genomen is bij het vismeer. Fijne vakantie nog!

 49. Conny Schlingmann
  08/08/2018 @ 09:28

  Ha Sabine, leuk je ontmoet te hebben op de camping boven Bourdeaux! Wat een bron van informatie ben je! We hebben je boek gekocht voor de vakantie en leven al 2 weken in de Drome en hebben veel aan je boek. Nu hebben we een vraagje.. Op de achterzijde van je boek staat linksboven een foto van een stijger bij het water.. graag zouden we willen weten waar die foto gemaakt is. Hartelijke groet Conny

 50. Sabine
  03/08/2018 @ 22:32

  Beste Wouter, Wat fijn dat jullie zoveel hebben aan het blog en het boek. Helaas weet ik geen restaurant met speeltuin in de omgeving van Die. Wel kan je vaak terecht is een restaurant op een camping waar de kinderen dan gebruik kunnen maken van het speelterrein aldaar. Maar wellicht wil iemand reageren als ze iets weten. Vriendelijke groetjes, Sabine

 51. Wouter
  03/08/2018 @ 19:43

  Dag Sabine,

  We zijn momenteel op vakantie in de Drôme met het gezin en hebben onze reis voor een groot stuk voorbereid met hulp van je website en hebben net voor ons vertrek je boek kunnen kopen in Belgïe. We hebben aan je boek en je website al veel gehad!
  We zijn op zoek naar een plek (brasserie,…) om te drinken en/of eten waar er wat glijbanen zijn en dergelijke voor onze kleuters om te spelen en dit in de regio van Die. Heb je tips?

  Alvast bedankt en met vriendelijke groeten,

  Wouter

 52. Sabine
  25/07/2018 @ 19:24

  Wow wat lief! En zo blij dat je er ook zo over denkt! Veel groetjes en geniet lekker na.

 53. Bianca Grooten
  25/07/2018 @ 19:14

  Beste Sabine,
  Dit jaar voor het eerst de Drôme bezocht en wat was het schitterend. Ik heb gretig gebruik gemaakt van je blog en hoopte voor ons vertrek jouw boek nog te kunnen kopen, maar helaas werd de releasedatum verplaatst. Hoe leuk en hoe toevallig ook, dat mijn man en dochter jou en jouw boek tegenkomen bij de receptie van camping Les Bois du Châtelas en ik nu in het bezit ben van een gesigneerd exemplaar van jouw boek. Wat een leuk boek!!! Ik heb het in één adem uitgelezen.
  De Drôme is geweldig en biedt ontzettend veel. We bezochten Mirmande en Poët-Laval, met recht twee plus beaux villages. Maar ook Nyons, Grignan, Bourdeaux en Dieulefit waren zeker de moeite waard. De natuur is onbeschrijflijk mooi. Pontaix met haar mooie cascades de l’Aiguebelle, een juweeltje. De kinderen hebben heerlijk gezwommen in het bovenste meertje waar wij op dat moment helemaal alleen waren. Een klein paradijsje. De chute de la Druise, iets meer toeristisch, maar desalnietttemin indrukwekkend mooi, evenals de Gorges d’Ombleze. We hebben de kloofwandeling ‘canyon de Gueurlards’ gedaan. Geweldig mooi. We bezochten de Vallée de Roanne en maakten een mooie wandeling vanuit St. Benoit-en-Diois. Onderweg naar Nyons reden we door het Parc naturel régional des Baronnies Provençales. Schitterend. Onderweg nog heel veel moois gezien, maar door tijdgebrek niet kunnen bezoeken. Al met al veel gezien, maar er is nog veel en veel meer te zien. Een ding is zeker. De Drôme is voor ons een favoriet stukje Frankrijk, waar wij zeker zullen terugkeren. Ik zal jouw blog in elk geval blijven volgen. Ik ben ervan overtuigd dat ook jij nog veel nieuwe mooie plekken zult ontdekken en daarvan verslag zult doen. Ik zie er naar uit.
  Groetjes,
  Bianca

 54. Sabine
  25/07/2018 @ 09:08

  Dag Ineke,
  Dank je wel! Als het kleine hoopjes waren met gaten naar holen dan waren het marmotten, maar enkel stukken omgewoelde grondznijn eerder wilde zwijnen ‘sangliers’ want die zijn hier echt heel veel. Fijne vakantie verder!
  Bijzondere achternaam 😉

 55. Ineke (Dekker :-)
  25/07/2018 @ 08:59

  Dag Sabine,
  Compliment voor je uitgebreide blog!
  Gisteren wandelden we vanaf het memoriaal in Vaissieux naar de Col de Mure.
  Op deze hoogvlakte, met gras en rotsen, zagen we veel “omgeploegde” stukjes grond, zoals de Wilde Zwijnen dat bij ons op de Veluwe achterlaten.
  Zouden het de Marmotten geweest kunnen zijn?

 56. Sabine
  24/07/2018 @ 21:16

  Dank je Marij en Remy, veel voorpret én herkenning bij het lezen. Groetjes

 57. Marij Timmers Godding
  24/07/2018 @ 19:21

  Hoi Sabine,
  Gisteravond je boek gekregen via de post.
  Ziet er super gaaf uit.
  Ben vandaag begonnen met lezen en zie nu al dat we nog heel veel niet gezien hebben.
  Veel succes verder met de verkoop van je boek.
  En tot ziens!
  Groetjes van Remy en Marij.

 58. Sarah
  24/07/2018 @ 14:08

  Hoi Sabine
  Vandaag je boek ontvangen met de post en moet eerlijk zeggen ..Super!
  Nog niet uitgelezen maar hetgene ik al gelezen heb zorgt ervoor dat we niet kunnen wachten om die plaatsjes zelf te bezoeken…
  Met vriendelijke groeten
  Sarah

 59. Sabine
  21/07/2018 @ 23:09

  Dank je wel! Ben er zelf ook heel blij mee. En veel plezier met nagenieten en verheugen op de volgende vakantie.

 60. truus
  21/07/2018 @ 17:55

  Dag Sabine. Ik heb je boek vandaag ontvangen. ( sneller dan verwacht) ik heb het al eens snel doorgebladerd en wat een feest van herkenning!!! Komende dagen ga eens lekker nagenieten van al het moois dat we al gezien hebben en kan ik me alvast gaan verheugen op al het moois dat we in volgende vakanties kunnen gaan zien. Alvast mijn complimenten voor je prachtig boek.
  Groetjes, ook van Ron en Twan

 61. Sabine
  04/06/2018 @ 15:37

  Ha die Theo,
  Wat leuk dat je zo enthousiast bent over het boek. De uitgave van het boek heeft vertraging opgelopen door privéomstandigheden bij de vormgever. De verwachting is nu dat het boek begin juli verschijnt. Indien je je e-mailadres op hebt gegeven voor de nieuwsbrief krijg je daar automatisch bericht van. Vriendelijke groetjes, Sabine

 62. Theo Aalten
  03/06/2018 @ 21:25

  Hey Sabine,
  wij gaan eind juni weer naar de Drome,we zitten voor de vierde keer op camping acacias in Vercheny..
  Hier blijven we tot 7 juli en dan nog een week de Ardeche/Tarn in..
  Is tegen die tijd je boek al te koop,en kunnen we deze bij je langs halen
  gr Theo

 63. Sabine
  01/06/2018 @ 13:53

  Hoi Janneke, Er staat altijd wel water in. Hoeveel is afhankelijk vaan de regen-of onweersbuien. Vorig jaar was het erg droog en stond er wel water in de marmites/poeltjes. Mocht het gevraarlijk worden voor de volksgezondheid (omdat het water in de poeltjes stagneert dan hangt er een brief op de parkeerplaatsen). De Rocher du Saut is langs de D538 tussen Mornans en Saoû. Daar zijn de poeltjes het diepst circa 2 m (3 à 4m doorsnee). Bij Soyans is ook een leuk stukje en verderop bij Pont-de-Barret kan je ook het water in, maar daar is het vlakker en daardoor ondieper. Vriendelijke groetjes, Sabine

 64. Janneke
  31/05/2018 @ 22:06

  Hoi Sabine, staat er in augustus nog water in de Roubion, bijvoorbeeld bij die marmites tussen Pont de Barret en Soyans? Dat plekje heet Rocher du Saut?

  groetjes,
  Janneke

 65. Sabine
  30/05/2018 @ 18:04

  Beste Janneke,
  Het stuk tussen Vercheny en Saillans vind ik erg mooi. De Kanobedrijven bij Saillans; EVA en Canoë Drôme kunnen je hier op de dag zelf alle info over geven. Je kan vaak meerdere afstanden kiezen 6, 9, 12 km. In verband met de stand van het water kunnen adviezen soms per moment veranderen. In het hoogseizoen is het aan te raden van te voren te reserveren. Fijne vakantie! Sabine

 66. Janneke
  30/05/2018 @ 16:54

  Hallo Sabine,

  We willen in augustus een kanotocht maken op de Drome, maar niet het hele stuk van Pont de Quart naar Crest. Welk stuk is het mooist, dat voor pakweg Saillans of dat erna? groetjes, Janneke

 67. Sabine
  12/05/2018 @ 22:14

  Beset Sjan, Helaas is dat niet in de buurt, maar ik raad jullie aan bij aankomst even te informeren naar de mogelijkheden in de buurt. Vriendelijke groetjes, Sabine

 68. Sjan
  12/05/2018 @ 13:18

  Hallo Sabine,
  Wij gaan deze zomer naar het plaatsje Carsac -Aillac. Graag willen wij een kanotocht maken, is het tedoen met de auto van ons plaatsje naar jullie toe?

 69. Eigenaar-Sabine
  10/04/2018 @ 10:18

  Beste Simone,
  Le Rocher du Saut is inderdaad een leuke plek aan de rivier de Roubion. Ik ken de plek heel goed, want het is op 1,5 km van onze chambres d’hôtes. Wij liggen er het dichtst bij haha! http://www.pauroux.com voor meer info. Er is helaas geen hotel in de buurt. Wel op 20 km in Crest of Dieulefit. Je kan ze vinden op de websites van de beide Office du Tourisme (er zijn er meerdere en ligt een beetje aan wat je zoekt). Succes verder met de vakantievoorbereidingen!

 70. Simone
  09/04/2018 @ 15:56

  Hoi sabine! Op deze pagina onder zwemplekken staat n stukje over de rivier du suat le roubbion,met kalkplateautjes en stujes lopen etc..ik weet niet in welk dorpje we dan moeten zijn om dat te doen .wil graag daar in n hotel slapen. Gr simone

 71. Eigenaar-Sabine
  07/04/2018 @ 09:53

  Beste Simone,
  Leuk dat jullie zo enthousiast zijn. Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Kan je me de link van het artikel geven waar de wandeling staat? Ik ken de Rocher du Saut, maar dat is niet echt een wandeling. Vriendelijke groetjes, Sabine

 72. Simone
  07/04/2018 @ 09:00

  Hoi sabine! We gaan voor het eerst deze zomer naar frankrijk en dan de ardeche,ik heb zoveel leuke tips bij je gezin en de kuds zinn weg van de rivier loop rocher du saut! En willen dit heel graag doen..we willen dit plannen op de terug weg maar kan nergens vinden in welk dorp ik het dichste bij een overnachting kan boeken voor deze tocht of waar het begin punt zit met benoeming van een dorp/stad? Zou jij ons aub kunnen vertellen waar we t beste kunnen overnachten n plaats dichtbij deze rivier loop wat je beschreef? Mvg simone

 73. Eigenaar-Sabine
  31/03/2018 @ 09:49

  Beste Ellen, Dank je voor je reactie. Het klopt dat het departement Drôme best groot is. In de omgeving van Canyon des Geuelards is het bergachting, het ligt tegen de Vercors aan. De Gorges de Toulerenc ligt in een vlakker gebied dat Provençaalser aan doet. Het is daar ook warmer (lees erg warm) dan noordelijker bij de Canyon des Gueulards. Niet al te warm kan voor sommige mensen aangenamer zijn, maar dat is maar net wat je zoekt. Voor wat betreft campings aan een rivier kan je kijken naar een camping langs de rivier de Drôme via deze website: https://valleedeladrome-tourisme.com/sejourner/campings. Voor campings in de Drôme Provençale bij de Toulerenc kan je hier kijken:http://www.camperendromeprovencale.com/accueil-du-site/
  Ik vind het moeilijk om je te adviseren omdat ik niet alle campings goed ken en weet wie er houten lodges of ingerichte tenten heeft en ook aan het water zit. De twee die ik ken met lodgestenten (maar niet direct aan het water) zijn Le Grand Bois à Poët-Celard en le Domaine Provençal à Dieulefit (ook chalets). Daar is iedereen die er geweest is best enthousiast over, maar dat wil niet zeggen dat dat ook voor jullie leuk zal zijn. Dus kijk maar eens op hun website of het je wat lijkt. Veel plezier met de verdere vakantievoorbereidingen.
  Sabine
  P.s. In mijn boek dat uitkomt (waarschijnlijk in begin juni), vind je eventueel veel toeristische info en tips.

 74. Ellen Van Damme
  30/03/2018 @ 22:40

  Beste Sabine,
  Blij dat ik je blog heb ontdekt! Wij hebben de voorbije vakanties doorgebracht in de Ardèche. Ik was nu aan het uitkijken naar iets anders maar toch gelijkaardig. Waar wij van houden: natuur (kloven, bossen) met vooral ondiepe riviertjes. Ik heb al veel leuke tips gevonden op jouw website, maar ben ook tot het besluit gekomen dat er tussen pakweg de Canyon des Gueylards en de Gorges de Toulourenc best wel wat afstand zit. Waar zou je ons aanraden te logeren? Ken je een camping, liefst met houten lodges of ingerichte tenten, kleinschalig en aan een riviertje? Een zwembad is niet nodig 🙂 Wij reizen met een kind van 6 en een kind van 2.
  Alvast bedankt voor je reactie,
  Vriendelijke groeten,
  Ellen

 75. Eigenaar-Sabine
  14/03/2018 @ 09:24

  Hoi Ellen, Dank je wel voor je reactie en vraag. Kan je me iets meer laten weten over waar je ongeveer wilt zitten in de Drôme? In het noorden, westen of zuiden? Maw wat spreekt je het meest aan? Vriendelijke groetjes, Sabine

 76. Ellen Hoogmoed
  13/03/2018 @ 21:41

  Hallo Sabine,
  Net je blog ontdekt en die ga ik zeker volgen.
  Wij zijn van de seniorenleeftijd en zouden van het voorjaar graag naar de Drome gaan om te fietsen vanuit een camping (ebike). Op de bekende plaatjes zie je heel vaak fietsende mensen, maar ik heb me er nu al n tijdje in verdiept en vind het heel moeilijk om een keuze te maken waarheen te gaan. Omdat ze het dan toch over een racefiets hebben. Weet jij welk gebied we het beste kunnen nemen of welke camping? En dan bedoel ik dus, fietsen naar n. Stadje of markt of gewoon n rondje. Echt recreatief dus.
  Misschien Kun je ons n beetje op weg helpen. Alvast bedankt.
  Groetjes Ellen

 77. Eigenaar-Sabine
  28/12/2017 @ 19:04

  Ha die Marij en Remy,
  Leuk dat jullie zo enthousiast zijn/blijven. Jullie zijn van harte welkom. Fijne jaarwisseling ook voor jullie!
  Sabine (en Thierry)

 78. Marij Timmers Godding
  28/12/2017 @ 18:54

  Hoi Sabine,
  We lazen vol enthousiasme je blog.
  Dat ziet er perfect uit en opent voor ons weer nieuw perspectief.
  Plaatsen die we nog niet bezochten.
  Onze eerdere verblijven waren al genoeg om een herhaling te plannen.
  Wellicht komen we (eerder dan tot dusver overwogen) ons kopje koffie halen!!
  Groeten en goede jaarwisseling Remy en Marij Timmers, Gronsveld.

 79. Eigenaar-Sabine
  27/12/2017 @ 18:01

  Wat leuk en op zo’n mooi plekje! Zou zeker leuk zijn elkaar eens te ontmoeten. Fijne winter en wie weet tot van de zomer. Sabine

 80. Jan Kuipers
  27/12/2017 @ 17:24

  Hallo Sabine , ik lees je drome blog , ik vind het heel leuk om te
  lesen , we hebben zelf een vakantie huis in Cornillon sur L’Oule
  siñds 2002 nabij het meer plan d’EAU we ķijken uit op het kasteel
  ruine , misschien een optie om nader kennis te maken .
  Bon salutions, Jan Kuipers / Anneke Geugies

 81. Eigenaar-Sabine
  01/12/2017 @ 18:29

  Beste Rianda, dank je voor het compliment. Weet niet zo goed wat te zeggen omdat ik niet weet wat je situatie is en en wat je allemaal al weet, maar de omgeving van Nyons vind ik zelf erg leuk. Mocht je een concrete vraag hebben, dan beantwoord ik die met plezier. Succes met jullie beslissing, spannend!

 82. ANN MELLAERTS
  30/11/2017 @ 10:35

  Goeiemorgen Sabine,
  Ik heb net je blog die heel erg leuk en praktisch is, per toeval ontdekt.
  bij ons rijpt het idee om ons te vestigen in Les Pilles, tussen Curnier en Nyons. Enige tips waar we zeker rekening mee moeten houden? Alvast bedankt ! Ann

 83. Eigenaar-Sabine
  21/07/2017 @ 21:18

  Beste Rianda, Leuk dat jullie zoveel aan het blog hebben. Helaas kan ik je vraag niet zomaar beantwoorden. Het festival is nieuw dus geen idee of het leuk is. De organisatie van het festival heeft het programma in een appje gezet. Dat kan je downloaden: zoeken op fete du nougat montelimar. Vervolgens moet je de affiche scannen en kan je klikken voor het programma. Maar om het programma te zien moet je je eerst inschrijven of inloggen. Een heel gedoe dus. Wel kan je morgen even vragen of ze op de camping willen bellen naar de Office de Tourisme van Montelimar. Zit je op camping Couspeau vraag het dan even aan Chantal en zit je op le Grand Bois vraag het dan even aan Eelco of Jolande. Mocht je op de Couspeau zitten doe dan de hartelijke groeten aan de Cédric (die Nederlands spreekt) 😉 van de animatie. Een hele fijne vakantie verder.

 84. Rianda
  21/07/2017 @ 18:49

  Dag Sabine,
  We bezoeken uw blog nu bijna dagelijks en halen er allerlei leuke tips vandaan! We verblijven nl. in Poët-Celard op de camping en hebben al heel wat gezien en gedaan. Top blog!
  We hebben echter een vraag: morgen en overmorgen schijnt het nougatfestival plaats te vinden in Montélimar. Is dit de moeite waard om te bezoeken en is dit dan de hele dag of pas v.a. 16.00 uur? We horen het graag!
  Hartelijke groeten!

 85. Eigenaar-Sabine
  12/07/2017 @ 13:05

  Beste Ada, Leuk dat de info van het blog hebben kunnen gebruiken. Heb even gebeld met de Alpacaboerderij en de weg is goed begaanbaar, maar beter niet met lage auto’s zoals een Mercedes. Verder is het goed om te weten dat bij uitzondering er geen bezoekjes en rondleidingen mogelijk zijn van 15 juli tot 1 augustus. Dus hopelijk zijn jullie er voor of na die tijd. Fijne vakantie! Sabine

 86. Ada
  12/07/2017 @ 12:02

  Hallo Sabine,
  In augustus gaan we voor de 2e keer naar de Drome, dit keer naar Chattillon-en-Diois. Vorig jaar hebben we al veel gebruik gemaakt van jouw tips, o.a. de prachtige tocht naar de gieren van Remuzat, geweldig!! We willen nu naar de Alpacaboerderij in Pradelle, mijn vraag is of de 5 km onverharde weg ernaar toe een beetje berijdbaar is?
  Succes met je mooie blog.
  Ada

 87. Eigenaar-Sabine
  11/07/2017 @ 14:37

  Beste Kim, Leuk is dat hè die marktjes waar je aan lange tafels kunt eten. Helaas is dat hier niet veel. Soms vind je het een beetje bij een avondmarktje, maar niet op grote schaal. Wel vind je hier tijdens dorpsfeesten de mogelijkheid om aan te schuiven bij de dorpsmaaltijd. Meestal koop je dan ter plaatse een bonnetje voor je maaltijd en vervolgens ga je langs het buffet waar je maaltijd opgediend wordt op een blad (net als ik een bedrijfskantine ;)). Is ook erg leuk hoor. De ene keer is de maaltijd ’s middags en andere keer ’s avonds. Gezien wat je aangeeft ben je waarschijnlijk in de Drôme rond 15 augustus dan is het ’s avonds bij het Middeleuwse feest in Bourdeaux. Trouwens ook heel mooi, het klank en lichtspel er na.

 88. Kim
  11/07/2017 @ 13:30

  Hallo Sabine,
  We gaan over een week of 3 voor de eerste keer richting de Drome en hebben al leuke ideeën opgedaan via he blog. Nu vroegen wij ons af of er in de Drome ook Marche ou Fete Gourmandise zijn. Dat zie je veel in de Dordogne, het is een avond de week dat Fransen aan lange tafels samen eten op een plein in het dorp. De plaatselijke horeca heeft daar dan een kraampje met lekker eten. Je kunt dat daar dan ter plekke opeten zo leuk. Ik heb al zitten googelen maar kon niets vinden.
  Alvast bedankt. Mvg kim

 89. Eigenaar-Sabine
  04/07/2017 @ 21:48

  Beste Roland, een racefiets is wat moeilijker te vinden in de verhuur dan een mountainbike of een e-bike. Je zou het hier even kunnen navragen: http://www.velodrome26.com/. Fijne vakantie!

 90. roland
  04/07/2017 @ 21:29

  Dag Sabine,

  Wij zitten binnenkort op een camping in Die. Ik twijfel nog: of eigen racefiets meenemen, of één huren. Is huren een optie in die omgeving?

  Mvg Roland

 91. Eigenaar-Sabine
  23/06/2017 @ 17:52

  Dank je wel Johan! Echt zwemmeren daar in de buurt in de natuur ken ik niet. Camping le Sagittaire in Vinsobres heeft een zwemmeer en een waterpark waar je ook als je niet op de camping verblijft tegen betaling gebruik van kan maken: http://www.le-sagittaire.com/public.html. Verder is er in Nyons het waterpark Nyonsoleiado: http://nyons.com/decouvrir/activites-touristiques/parc-aquatique.html. Heb je liever natuurlijk water dan heb je ook nog de rivier de Eygues, maar dat water staat niet echt hoog en weet niet of er toch hier en daar zwemplekjes zijn.
  Voor wat betreft het vlees. Mocht er in Vinsobres geen slager zijn, dan kan je in het dichtbijgelegen Nyons zeker een slager vinden. Fijne vakanties en mocht je tijdens de vakantie een zwemmeer ontdekken of een andere tip hebben dan hoor ik het graag voor de andere blogbezoekers.

 92. Johan
  23/06/2017 @ 15:46

  Hallo Sabine,
  Leuke en interessante site, wij verblijven begin augustus 2 weken in de buurt van vinsobres. Zijn hier in de buurt meren waar je kan zwemmen en ik was op zoek naar lokale slagers(bbq vlees?). Kunt u me hier mee helpen.
  Groetjes Johan

 93. Eigenaar-Sabine
  05/06/2017 @ 10:11

  Beste Dorien, Dank je wel! Rochefort sur Valdaine ligt vlak bij Montelimar, dus je vindt de meeste info op de site van het Office du Tourisme van Montelimar. Je vind de link op de linkspagina in het overicht van alle OT’s. Het dorpje heeft een mooie ruine van een kasteel, maar dat weet je misschien al. Je zit niet ver bij Aleyrac vandaan, zie hier: http://drome-blog.nl/geheime-ruine-kloosterkerk-aleyrac/ en Poët-Laval, zie hier: http://drome-blog.nl/poet-laval-en-gerard-reeve/. Over Poët-Laval staan ook nog andere artikeltjes op drome-blog.nl. Een hele fijne vakantie gewenst!

 94. Dorien
  04/06/2017 @ 21:34

  Hey Sabine,
  Heb net je blog ontdekt en vind ‘m prachtig! Proficiat hiervoor. Er staat heel wat bruikbare en leuke informatie. Half juli kom ik in de Drôme om hopelijk een aantal fijne wandelingen te doen. We logeren in Rochefort-en-Valdaine. Heb je aanraders in de omgeving of ga ik best even naar het bureau voor tourisme aldaar? Groetjes, Dorien

 95. Eigenaar-Sabine
  03/06/2017 @ 08:56

  Beste Franky, Hier vind je in de buurt van Buis-Les-Baronnies een aantal MTB (=VTT) uitgezette routes: http://www.buiscyclette.com/parcours-permanents-vtt/#tab-2
  Ze zijn niet vertaald, maar als je op de link ‘circuit’ klikt krijg je de route op de kaart. Die staat in OpenRunner. Deze site is trouwens ook een aanrader, want je kan zoeken op racefiets of mountainbike routes. Echter die hoeven niet gemarkeerd te zijn, want iedereen kan een route toevoegen. Jullie zitten ook in de buurt van Nyons. Hier vind je de MTB routes rond Nyons (en Rochebrune): https://sitesvtt.ffc.fr/trace-vtt/val-deygues-pays-de-nyons-6/ (onder (les tracés GPS even op het pijltje klikken om een lijst et routes te zien). Routes met de racefiets vind je hier: http://www.buiscyclette.com/parcours-permanents-cyclo/#tab-2. en voor Nyons: http://www.escapado.fr/spip.php?formulaire_action=&formulaire_action_args=&page=circuits&mode=cycle&duree=&difficulte=&theme=&aproximitede=10&pied_difficulte=&cycle_difficulte=&auto_difficulte=&vtt_difficulte=&equestre_difficulte=&vae_difficulte=&pied_duree=&cycle_duree=&auto_duree=&vtt_duree=&equestre_duree=&vae_duree= Wil je één en ander op papier hebben, dan raad ik je aan om ter plaatse even langs de office de Tourisme in Buis-le-Baronnies of Nyons te gaan. Fijne vakantie!

 96. Franky George
  02/06/2017 @ 20:03

  Hallo Sabine,
  mijn vriendin en mezelf logeren eind juli in de drome, ergens in the middle of nowhere, nabij Rochebrune, in een Yurt.
  We zitten op zo’n 20 km ten NW van Buis-les baronnies, en zijn op zoek naar wandelingen en fietsritten,zowel voor racefiets (80 – 100 km) als MTB.
  Zijn er gemarkeerde tochten in de omgeving, of ken je zelf aanraders om te doen?

  Vriendelijke groet

 97. Wilma wanner
  14/05/2017 @ 17:53

  Hallo Sabine.

  Super bedankt voor je uitgebreide reactie ! We gaan zeker reclame voor je maken ! Nou, vloeiend Frans spreken we niet, maar we redden ons wel. Maar zo’n openingszin is erg handig.
  Ik zal na de vakantie onze ervaring met je delen.
  Groeten Wilma.

 98. Eigenaar-Sabine
  14/05/2017 @ 17:17

  Beste Wilma,

  Ik heb even voor je gekeken, maar bij Sahune vind ik geen paardrijden in de buurt. Bij Dieulefit en Poët-Laval is het makkelijker en beiden zijn leuke dorpjes. Dieulefit heeft wat meer gezelligheid en een leuke markt op vrijdagochtend.

  Voor wat betreft het paardrijden is er:
  L’un et l’autre in La Begude de Mazenc, geen internetsite, wel een adres: 1275 chemin du Planas, 26160 La Bégude-de-Mazenc, Tel : 06 31 03 31 14

  Domaine equestre du Moulin, La Batie Rolland, http://www.domaine-equestre-du-moulin.com/

  Cheval Guisand in Bouvières, https://www.facebook.com/Cheval-Guisand-1161113490594569/?fref=ts, Le Colombier – Guisand 26460 Bouvières
  Téléphone : 07 62 04 99 88. Deze zit het dichtst bij Dieulefit.

  Als ze alleen Frans spreken dan kan je zeggen: Ma fille veut faire une randonnée à cheval. Maar misschien spreken jullie wel vloeiend Frans 🙂

  Succes met de verdere voorbereidingen,

  Sabine

 99. Wilma wanner
  14/05/2017 @ 12:09

  Hallo Sabine.
  Bedankt voor je uitgebreide reactie. We hebben camping bekeken in Dieulefit, Poet Laval en Sahune. Ik kom er niet uit waar we nu het beste naar toe kunnen gaan waar we in de buurt kunnen paardrijden. Verder vinden we het ook fijn als we niet te ver van de leuke marktjes en stadjes zitten. Ik hoor graag wat je ons adviseerd. Groeten Wilma.

 100. Eigenaar-Sabine
  08/05/2017 @ 17:57

  Beste Wilma,

  Dank je voor je reactie. Er wordt best wel veel paard gereden in de Drôme. Dus de kans is groot als je een camping uitzoekt dat er ergens in de buurt paard gereden kan worden. Wel is het voor een buitenrit belangrijk dat een kind kan paardrijden. In Frankrijk vragen ze welke diploma’s een kind heeft voordat het mee mag. Ook is er vaak een minimum leeftijd van 10 jaar. Jongere kinderen kunnen vaak mee met ponyritten. Maar de regels kunnen per manege of boerderij anders zijn. Dit is een website waar je een aantal maneges op vindt in de Drôme: http://www.drome-a-cheval.com/centres-equestres.html. De website is helaas alleen in het Frans. Als je ‘toutes zones’ selecteert en ‘randonnée enfant’, dan krijg je die te zien die buitenritten hebben voor kinderen. Dit zijn dus niet alle maneges, want niet iedereen is hier bij aangesloten. Mochten jullie een camping hebben uitgekozen en willen weten wat de dichtsbijzijnde mogelijkheid is om paard te rijden, dan wil ik dat wel even voor jullie nagaan. Veel plezier met de verdere vakantievoorbereidingen! Sabine

 101. Wilma wanner
  08/05/2017 @ 16:31

  Hallo Sabine.

  Wij willen dit jaar weer naar een camping in de Drome. In 2004 zijn we er voor het laatst geweest en vonden het een prachtig gebied. Onze jongste dochter is een vreselijke paardenliefhebster en vindt het altijd heel leuk een rit te maken in het buitenland. Nu is mijn vraag, of u weet waar het in de Drome mogelijk is buitenritten te maken onder begeleiding. We horen graag van u. Vriendelijke groeten Wilma Wanner

 102. Eigenaar-Sabine
  08/05/2017 @ 16:19

  Beste Ellen,

  Moeilijk vraag, want eigenlijk zijn bij alle plaatsen die je opnoemt wel mooie dingen te zien of leuke activiteiten. Als je het met betrekking tot de afstand bekijkt dan zit je, voor wat betreft de vier plaatsen die je noemt, in Crest en Grane het meest noordelijk. Vanuit Crest zijn de watervallen Druise en Pontex het dichtst bij. Bij Meribel et Blacons (even voorbij Crest) ligt camping Gervanne. Maar er liggen daar best wel veel campings hoor, alleen die ken ik niet goed.

  Aan de andere kant Bourdeaux ligt 20km ten zuiden van Crest en Die ligt 30km ten oosten van Crest, dus echt veel maakt het niet uit. Vanuit Bourdeaux kan je weer makkelijker de Drôme Provençale bezoeken. Je kan eens kijken naar camping Le Grand Bois in Poët Celard, Nederlandse eigenarenen die hebben safari/lodgetenten. Niet (te) veel animatie. In dit gebied zitten de mooiste wandelingen. (Wij zitten zelf bij Bourdeaux maar hebben alleen nog kamers beschikbaar dus daar hebben jullie niets aan, de gîtes zijn al verhuurd).

  Naar Die ga je echt voor de natuur, want dat is toch een beetje afgelegen, maar de natuur is er wel heel mooi.

  Verder kan je ook nog denken aan Dieulefit, maar dat is wel 40 km onder Crest en vind je misschien te ver. Je gaat dan bij Montelimar de snelweg af. Ook een mooie uitvalbasis voor de Drôme Provençale.

  Nou hoop niet dat dit tot nog meer verwarring heeft geleid en dat je er wat mee kan.

  Mocht je één van deze campings benaderen dan zou ik het leuk vinden dat je ze verteld dat je de info hebt via drome-blog.nl. Niet dat ik ze dus allemaal ken, maar ik vind het wel leuk voor de naamsbekendheid van het blog.

  Vriendelijke groetjes,

  Sabine

 103. Ellen (via de mail)
  08/05/2017 @ 16:17

  Hallo,
  Wij willen vanaf 8 juli een week naar de Drome en ik heb al wat info gevonden op jouw leuke blog. Ik zou graag willen vragen of jij advies hebt over een goede, centrale locatie van waaruit wij diverse uitstapjes kunnen maken (zonder kinderen), zoals naar kasteel, waterval, wandeling, stad/dorpjes. En liefst niet te ver naar het zuiden ivm rij-afstand vanaf Utrecht. Ik heb evt. Grane en Crest gevonden, Bourdeaux en Die liggen wellicht wat verder overal vandaan? Wij willen graag een tent of caravan huren, dus zou mooi zijn als er goede camping is.
  Groeten,
  Ellen

 104. Eigenaar-Sabine
  27/02/2017 @ 20:49

  Reactie via mail van André Jacobs:
  Puur toeval dat ik u gevonden heb.
  Al een vijftal jaren verblijven wij op de camping in Crest .Meestal vier tot zes weken in het voorseizoen.We doen daar waar we zin in hebben- niets moet meer.
  We hebben ook al eens in piergros le clastre gestaan maar Crest biedt toch een beetje meer confort.
  Een van de dingen die ik in Crest doe is met de racefiets rijden tot maximaal 2,5 –3 uur dat is voor ruim 70 jarige Hollanders in deze streek meer dan voldoende. We hebben op de camping een klein clubje en vertrekken s morgens rond een uur of negen.De plaatselijke fietsclub vertrekt s morgens om 7.30 uur en heeft drie categorieen .ze ontbijten om 7 uur bij de bakker op het plein waar waar de campers kunnen overnachten maar dat is een beetje aan de vroege kant- wel gezellig,maar een beetje aan de vroege kant.Via de plaatselijke VVV hebben we enkele fietsroutes gekocht en die rijden we ieder jaar.We fietsen om de andere dag.We moesten wel iets betalen voor een aantal kaartjes waar de fietsroutes op stonden-er worden ook gratis mountainbike routes gegeven maar die fietsroutes zijn goed hanteerbaar met alle bijzonderheden erop.
  De rustdag gebruik ik om te vissen, altijd in dezelfde plas aan de westzijde van Crest practisch onder de TGV.
  Wellicht kunt u wat meer informatie geven over het vissen- in en bij de Drome-Visacte nodig of niet nodig- waar te verkrijgen- voor touristen .visaas.
  Mocht u zelf vragen hebben ,dan kan ik u misschien ergens mee helpen.
  Vanuit een koud- regenachtig Oudenbosch NL groet ik U en wens u veel succes met uw blog
  Andre Jacobs

 105. Eigenaar-Sabine
  21/02/2017 @ 17:38

  Beste Kathleen,
  Hartelijk dank voor je reactie. Het is moeilijk voor mij om advies te geven op zo’n algemene vraag zonder meer over jullie gezin te weten. Kijk even goed rond op drome-blog.nl. Ook het kanoën wordt er genoemd. Heb je daarna nog specifieke vragen, laat het dan even weten. Een hele fijne vakantie gewenst op de Grand Lierne, ik heb er goeie berichten over gehoord.
  Vriendelijke groetjes, Sabine

 106. Kathleen
  21/02/2017 @ 13:07

  Wij zouden deze zomer richting chabeuil afreizen, camping le grand lierne. Heb je tips qua route, bezienswaardigheden, kinderen willen ook kanoen kan dat?

 107. Eigenaar-Sabine
  07/02/2017 @ 12:14

  Beste D.,
  De grote brocante martkt in Saillans was in 2016 op 6 augustus. Het staat mij bij dat ze op het laatste moment de datum hebben veranderd. Voor 2017 is nog nergens info te vinden. Je kan eventueel een mailtje sturen naar het Office de Touriseme in Saillans. Maar het kan heel goed zijn dat de datum nog niet bekend is. Succes en alvast fijne vakantie gewenst.

 108. D. van Iwaarden
  07/02/2017 @ 10:23

  Hallo Sabine,

  Normaal gesproken is er een brocante markt in Saillans op de 2e zondag van augustus. Is dat dit jaar ook zo? Ik kan het nl nergens vinden.
  Groeten,
  Dave

 109. Eigenaar-Sabine
  10/09/2016 @ 18:43

  Hartelijk dank, heb de taalfouten gecorrigeerd en dat u maar mag genieten van de ‘pico’ in de aanbieding 😉

 110. Ignace Verhagen
  10/09/2016 @ 17:00

  L.S. !

  Twee schrijffoutjes op uw Picodon-webpagina.

  Voorlaatste alinea: ‘dan’ moet zijn: ‘dag’.

  Laatste alinea: ‘eke’ moet zijn: ‘elke’.

  Ik ga Le Pico volgende week eens proberen. Dan 25 % korting bij de Albert Heyn supermarkten in Nederland.

  Mijn favoriete kaasje: stinkkaas (Herve, Limburger, Munster, Le Vieux Moulin (die is rauwmelks), L’ Exquis). En uiteraard harde en zachte geitenkaas.

  Een goed en goedkoper alternatief voor die stinkkaasjes is de camembert van Le Rustique. Die is ongeveer 40 % goedkoper.

  M.v. g.

  Hr. mr. Ignace Verhagen, taalpurist en Bourgondiër uit Maastricht.

 111. Sabine
  02/08/2016 @ 22:08

  Beste Dorien,

  Het rondje Rosans dat op het blog staat is in de buurt. kan de kleine lekker slapen in de tussentijd 😉

  http://drome-blog.nl/rondje-rosans-auto-en-fietstocht/
  Een hele fijne vakantie gewenst!
  Sabine

 112. Dorien
  01/08/2016 @ 22:17

  Hallo,

  Wij (mijn man, ik en ons zoontje van 2.5 jaar) komen 10 augustus aan in Remuzat voor 3 dagen, op jouw blog kan ik terug vinden dat de gieren dus de moeite waard zijn om eens te gaan bezichtigen, kan u ons nog leuke dingen aanraden in de buurt? Een leuk marktje, een lekker restaurantje, een leuke bezigheid/bezienswaardigheid etc…

  Groetjes
  Dorien

 113. Sabine
  13/07/2016 @ 15:29

  Beste Toos, Mijn favoriete markt is de donderdagochtendmarkt in Nyons. Dat is een hele grote Provençaalse markt. Wel druk hoor. Hij is ook op de zondagochtend tot half september, maar dan zijn er minder levensmiddelen en meer snuisterijen. En anders heb je dichterbij de woensdagmarkt in Montelimar, maar die is meer op levensmiddelen gericht. Alvast fijne vakantie!

 114. Toos Mennen
  13/07/2016 @ 15:10

  Beste Sabine,

  Wij komen 12 augustus naar Manas, vlak bij Montelimar. We zijn al jaren fervente Frankrijk-gangers. We zijn (o.a. voor de vriendin van mijn zoon) op zoek naar een wat grotere markt waar ook veel sieraden en snuisterijen te koop zijn. En natuurlijk de favoriete Savon de Lavande. Welke markt zou jij ons aanbevelen?

  Ik geniet van je blog!
  Alvast bedankt en vriendelijke groeten,
  Toos Mennen

 115. Sabine
  09/07/2016 @ 12:33

  Dank je wel Etienne, Ik heb de Schapentrek toegevoegd.

 116. Etienne
  09/07/2016 @ 12:32

  Hoi Sabine,
  we hebben sinds kort je blog ontdekt, leuk gedaan en we volgen deze met plezier. Wij zijn echte “Drome” gangers, kamperen op de camping in La Motte/Crest/Saou en lekker motorrijden door de prachtige omgeving. We zijn weer net terug … helaas de lavendelvelden nog niet in volle bloei gezien her en der wat kleine velden in de buurt van Valreas.
  We zijn zelfs van plan ons ook in Frankrijk te gaan vestigen
  Nog veel succes met de blog…. tip -> de schapentrek door Die is ook het vermelden waard
  Salut
  Etienne

 117. Sabine
  09/07/2016 @ 12:30

  Beste Gert,

  Er is in Valence vrijwel op elke dag een markt, maar ik vind de dinsdag en zaterdag markten het leukst.

  Hier is de link naar alle markten in Valence: http://www.valence.fr/fr/economie-emploi/les-marches.html

  Een fijne vakantie gewenst en vriendelijke groetjes,

  Sabine

 118. Gert Metheeussen
  09/07/2016 @ 12:26

  Hallo,

  wij gaan volgende week naar Chateauneuf-sur-Isere voor onze vakantie. Wij willen enkele marktjes bezoeken.
  Ik heb een vraag in verband met de markt in Valence. Op uw blog staat dat er markt in Valence is op dinsdag en zaterdag. Op de site van Valence toerisme staat woensdag en zaterdag. Weet u welke datum correct is.
  Vriendelijke groeten,
  Gert Matheeussen

 119. Lian
  11/04/2015 @ 20:44

  Als groot liefhebber van de Drome ben ik erg blij met deze site,ik hoop zo nog vele leuke tips te vinden,vooral die niet in de toeristische info bladen te lezen zijn..Heel veel succes met je website!

Leave a Reply