Wie is Sabine

Mijn naam is Sabine Dekker (51 jaar) en woon sinds 2005 in Mornans een klein plaatsje midden in de Drôme. Hier heb ik een Chambres d’hôtes/bed & breakfast La Ferme de Pauroux met vier gastenkamers en twee vakantiewoningen/gîtes die ik run samen met mijn Franse man Thierry.

Chambres d'hôtes Drôme

Chambres d’hôtes La Ferme de Pauroux

Als klein meisje wilde ik al bij een VVV werken met als gevolg dat we inmiddels een kleine VVV aan huis hebben. Ook zit ik in het bestuur van  het Office du Tourisme van Saoû en van Bourdeaux/Dieulefit. Omdat veel gasten me aangaven dat het zo moeilijk is om een goede reisgids te vinden over de Drôme begon ik na te denken over het zelf maken van een reisgids. Echter logistiek gezien leek mij een blog makkelijker, omdat er nogal wat kan veranderen in de loop van de tijd. Bovendien heb ik ook lang nog niet alles in de Drôme zelf bezocht, dus heb ik simpelweg het idee opgevat om alles wat ik weet op te schrijven zodat anderen er van kunnen profiteren. En het zou geweldig zijn als jullie je ervaringen ook zouden willen delen, zodat het blog zich ontwikkeld tot een uitgebreide informatiebron voor een fijne vakantie in de Drôme.

Ik hoop dan ook van harte dat de informatie op deze blog bijdraagt aan het vakantieplezier of je helpt besluiten om de vakantie in de Drôme door te brengen. Ken je de Drôme niet dan beloof ik je dat je verrast zal zijn.

Drômerige groetjes,

Sabine

www.pauroux.com

 

13 Comments

 1. Eigenaar-Sabine
  17/04/2018 @ 17:05

  Dank, dank familie Angenent en als jullie tips hebben zijn ze welkom. Fijne zomer! Sabine

 2. Pieter Angenent
  17/04/2018 @ 09:36

  Dag Sabine,
  Leuk initiatief. Hoewel wij al ruim 10 jaar onze “residence secundaire” hebben in Rémuzat, biedt je blog nog veel info welke de moeite waard is om nader te onderzoeken.
  Gr. fam. Angenent

 3. Eigenaar-Sabine
  06/06/2017 @ 16:58

  Dank je Moniek voor het compliment en alvast een hele fijne vakantie gewenst! Enne mocht je na je vakantie een tip hebben voor het blog dan hoor ik het graag.

 4. Moniek
  06/06/2017 @ 15:45

  Hoi Sabine,

  Nog een kleine vijf weken en dan vertrekken we voor het eerst naar Frankrijk om daar twee weken vakantie te vieren in de Drôme. Ik heb er ontzettend veel zin in en telkens lees ik weer een stukje op jouw blog om zo alvast een indruk te krijgen van wat we daar allemaal kunnen gaan doen. Super gedaan!

  Groetjes,
  Moniek

 5. Eigenaar-Sabine
  30/05/2017 @ 12:00

  Beste Marcel, Ik heb nog een adres voor je. Ik wist dat deze mensen bestonden, maar ze zijn verhuisd. Het is een scooterverhuur in Marsanne. Ze heten Scoot Nomade. Dit is de website: http://www.scoot-nomad.com/

 6. Eigenaar-Sabine
  28/05/2017 @ 20:51

  Beste Marcek, Dank je wel voor het compliment!Ik ken alleen een quad bedrijfje in Dieulefit. Hierbij de link:http://www.freewebs.com/quadrome/
  Hopelijk heb je er wat aan. Fijne vakantie, Sabine

 7. Marcel Simons
  28/05/2017 @ 18:03

  Hallo Sabine,

  Wat een leuke blog over de drome.
  We gaan dit jaar voor de tweede keer. Vorig jaar veel informatie kunnen vinden op je blog.
  Vorig jaar rond gekeken of er ergens in de drome een verhuur van motoren, buggy of een quad is maar kon deze nergens vinden, op de camping in Die waar we zaten wisten ze dit ons niet te vertellen. Misschien dat jij een adres weet hiervoor.

  mvg.
  Marcel Simons.

 8. Eigenaar-Sabine
  10/12/2016 @ 09:01

  Leuk Tineke dat je het stukje in de Libelle hebt gezien. Mocht je nog tips hebben, leuke adresjes, mooie plekjes en fietsroutes rond Luc en Diois dan hou ik me aanbevolen! Fijne tijd weer in Luc de volgende zomer.

 9. Tineke Marsman
  10/12/2016 @ 08:55

  Hallo Sabine, ik kwam je tegen in de Libelle. Ik was natuurlijk gelijk nieuwsgierig. Ook wij hebben de Drome ontdekt in 2007 en waren zo onder de indruk van de rust ruimte en vriendelijke mensen en vele bergen (wij zijn ook fietsers). Dat wij het jaar daarop voor de stichting Tegenkracht kanker en sport een minitour de frances hebben georganiseerd. Wij hebben ons kamp opgezet in Luc en Diois. Ieder jaar is dit voor ons een beetje thuis komen. Ik ga je leuke blog volgen en hoop nog iets meer van de Drome te ontdekken. Groefenen Tineke Marsman

 10. Verbeke bert
  07/10/2016 @ 16:37

  Dag Sabine,

  Een leuke blog!

  Bert Verbeke

 11. Sabine
  09/07/2016 @ 08:46

  Dank je wel voor je compliment en een hele fijne vakantie gewenst! En mocht je na je vakantie nog tips hebben dan hoor ik het graag.
  Sabine

 12. Suze
  08/07/2016 @ 22:37

  Dag Sabine,
  Binnenkort vertrekken we voor een vakantie naar de Drome, wat fijn om ons voor te bereiden met jouw website. Duidelijk, informatief en heerlijk uitgebreid. Dankjewel voor de alle tips!
  Groetnis Suze

 13. fam korthorst
  29/06/2015 @ 15:54

  Wij staan op de vroegere camping municipal in BOurdeaux. Fantastisch!!!! Wat een rust en ruimte. Via google op jouw blog gekomen. We waren op zoek naar de leukste markten en gaan nu dinsdag naar Crest en donderdag zeker naar Nyons. Blijf schrijven en informeren. Voor nu alvast bedankt. Barra en Klaas Korthorst

Leave a Reply